Ort
Kristinehamn
Startdatum
27 Apr 2024
Tid
11:00-13:15
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Ella Boqvist
Nummer
75070
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

Kursen för dig som vill ha en rolig utmaning som stimulerar både hundnos och förare. Lär hunden leta upp tappade saker i skog och mark.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med

  • Föremålsintresse
  • Sökarbete
  • Olika typer av saker så som klädesplagg, nycklar m.m.

Upplägg

En kurs som passar alla hundar och hundägare, oavsett ålder eller ras. Hundarna får arbeta med det bästa redskapet dom har, hundens nos.
Vi kommer hålla till i skogen runt om i Kristinehamn. Det kan hända att hundarna emellanåt behöver sitta i bilen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs

Kursledare
Ella Boqvist har sedan ung ålder alltid älskat hundar och har utvecklat detta intresse genom att studera linjen hundsport på gymnasiet. Därifrån blev hon Certifierad SBK instruktör. Med Golden retrievern Kira har hon tränat och tävlat rallylydnad. De har även hållit på med jaktapportering, nosework och dragsport. Nu har hon en ny stjärna, Kenai, en Australian shepherd valp där målsättningen är att komma ut på tävlingsbanan. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"
Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde