Ort
Kumla
Startdatum
30 Sep 2024
Tid
13:30-16:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Jeanette Klingberg
Nummer
80048
Pris
1 520 kr

Om arrangemanget

För dig som har gått grundkurs eller haft släktforskningen liggande på hyllan ett tag. Här hjälps vi åt att lösa varandras problem och genom det lär sig att bli en kunnigare släktforskare. Vi kollar upp olika arkiv som du kan ha användning för i din forskning. Så tränar vi på att läsa gamla handstilar.

Innehåll
För dig som har gått grundkurs eller haft släktforskningen liggande på hyllan ett tag. Här hjälps vi åt att lösa varandras problem och genom det lär sig att bli en kunnigare släktforskare. Vi kollar upp olika arkiv som du kan ha användning för i din forskning. Så tränar vi på att läsa gamla handstilar.


Upplägg
Kurs varannan vecka.

Förkunskaper
Grundkurs i släktforskning.

Kursledare
Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Släktforskning Forskarträffar med lästräning fortsättning, Forskarträffar med extrastöd, Håll ordning på släkten med MinSläkt.

Ett erbjudande till dig som gått en kurs i släktforskning på medborgarskolan är att få tillgång till öppen forskarsal. Ett erbjudande att komma och forska med andra som gått kurs och där ni får tillgång till datasalen och möjlighet att hjälpa varandra. Har du frågor kontakta din ledare alt. orebro@medborgarskolan.se


Bra att veta
Vi arbetar i små grupper, du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 10, internetuppkoppling och Office 2010. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Kumla

Trädgårdsgatan 4, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 520 kr

Summa: 1 520 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde