Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Nyköping
Startdatum
5 Sep 2018
Tid
18:30-21:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Stefan Rosengren
Arrangemangsnummer
45620
Pris
1 395 kr

Om arrangemanget

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

Upplägg

Vi jobbar i grupp och utbyter idéer och diskuterar våra bilder. Kursen är i huvudsak teoretisk med praktiska övningar som hemuppgifter som du sedan tar med och får feedback på av gruppen.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen. Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Stefan är biolog och har bland annat drivit en bildbyrå. Han arbetar som reseledare och naturfotograf samt håller föreläsningar om naturfoto. Han har också medverkat i böcker om naturfoto. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

  • Ta med din systemkamera och objektiv till första sammankomsten.
  • Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
  • Det finns kaffe och té att köpa i våra lokaler.
  • Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före bekräftad kursstart. · Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Nyköping

Hemgårdsvägen 6, Nyköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 395 kr

Summa: 1 395 kr

Utforska ett ämnesområde