Ort
Ludvika
Startdatum
8 Maj 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
79867
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Bli en bättre fotograf genom att lära dig förstå din kamera och använda fotograferingens grunder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO slutartid, bländare, exponeringskompensation och en mängd andra funktioner. Vi går igenom, testar och lär oss hur och varför de olika funktionerna påverkar den färdiga bilden. Målet är att du ska kunna lämna autoläget på kameran och istället börja använda den på ett mer kreativt sätt. Vi kommer även gå in på bildkomposition och olika fotovinklar. 

En av träffarna kommer att bli en praktisk lektion där vi träffas utomhus och fotograferar tillsammans. Det praktiska momentet kommer att läggas i den senare delen av kursen så att vi kan tillgodogöra oss vad vi gått igenom på tidigare träffar. Troligtvis kommer denna träff att vara på en lördag eller söndag på grund av ljusets timmar. När och var den praktiska delen ska ske bestämmer vi tillsammans i början av kursen. 

Ledaren ser gärna att ni som deltagare ställer mycket frågor under kursens gång. Hans övertygelse är att vi lär oss bäst genom att vara öppna och ta lärdom av varandra. Det finns inga dumma frågor! 

Upplägg

  • Medtag egen digital systemkamera, dvs en kamera med utbytbara objektiv.
  • Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle med en kortare fikapaus mitt i. (Fika ingår)
  • Vi träffas en gång i veckan under 6 veckor.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs då detta är en grundläggande kurs.

Kursledare

Janne Nilson är en självlärd fotograf sedan unga år och arbetade som tidningsfotograf under ca 10 år från mitten av 80-talet till mitten av 90-talet. Därefter lite mer sporadiskt för att sen under de senaste 15 åren, åter igen börjat fotografera i betydligt större utsträckning. Sedan några år tillbaka driver han även en firma där han fotar allt från bröllop till sport och action. Janne har på så vis haft fördelen att arbeta i såväl den analoga samt digitala fotovärlden. Han brinner även lite extra för svart vita bilder.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Ort

Medborgarskolan Ludvika

Myggatan 3, Ludvika

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ämnesområde