Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Föreläsning

Hundens psykologi – och hundägarens - Anders Hallgren

Ort
Karlstad
Startdatum
6 Dec 2022
Tid
18:00-21:00
Dag
Tisdag
Nummer
65031
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en kväll med mycket skratt och kloka ord då Anders Hallgren ska hålla ett av sina mycket uppskattade föredrag "Hundens psykologi och hundägarens...". Anders anses vara världens första hundpsykolog och den som grundlagt och utvecklat hundpsykologin.

Hundens psykologi – och hundägarens...
Om ledarskap, "lärarskap" och vanlig vänskap

" Jag tar upp begreppet ledarskap och visar att det är missförstått och redovisar flera moderna etologers kritik av begreppet. Till exempel har man inte bland vilt levande flockdjur kunnat finna en rangordning baserad på att vissa djur dominerar andra med maktmedel.

Jag föreslår att vi byter ut ledarskap mot lärarskap och i stället för att försöka vara ”ledare”, ska vi granska oss själva som ”lärare” och tränare. Jag visar vilka fel de flesta av oss gör i träning och många får anledning att känna igen sig själva – fast med ett skratt.

Sen har vi det där med vanliga vardagssituationer, där vi mer är kompisar med våra hundar. Men som sådana kan vi också lätt skapa problembeteenden, fast vi egentligen försöker att hindra dem. Ibland bara genom att ge uppmärksamhet åt beteenden vi vill få bort. "

FÖRELÄSAREN
Anders Hallgren har skrivit ett 30-tal böcker i ämnet och även utbildat andra hundpsykologer både i Sverige och utomlands.  Anders som i grund och botten är humanpsykolog har i 40 år ägnat sig åt hundpsykologi och är Sveriges främsta auktoritet vad gäller inlärningspsykologi. Flertalet idag verksamma instruktörer och hundpsykologer bygger sin verksamhet på lärdomar som de inhämtat från honom. Anders är just nu högaktuell med ännu en ny bok.

UPPLÄGG
Föredraget pågår i cirka en timma och 20 minuter. I pausen efteråt finns tillfälle att köpa signerade böcker. Efter det följer en frågestund på cirka 30 minuter. 

På plats tar vi emot anmälan på vårens alla hundkurser, alla som anmäler sig får 15% rabatt. Medborgarskolan och våra samarbetspartners kommer dela ut Goodiebags till de 50 första som är på plats. Vi öppnar redan 17:30.  

Obl. anmälan senast 4 December

Ort

Värmlands Museum

Sandgrundsudden, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Utforska ämnesområde