Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Hundkurs - lär dig hantera hundmöten på promenaden

Ort
Uppsala
Startdatum
11 Nov 2023
Tid
12:00-14:15
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Nummer
71026
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Att möta andra hundar på promenaden kan vara utmanande för både hundar och ägare. Vi hjälper dig att lära din hund att hantera stressiga situationer på ett positivt sätt. Under kursen får både din hund och du som ägare lära sig tekniker för att hantera hundmöten på ett säkert och effektivt sätt.

Innehåll

På denna kurs får du lära dig metoder och öva på hur man kan möta främmande hundar i koppel på ett tryggt och lugnt sätt. På den här kursen kommer du få både teoretiska kunskaper och praktisk träning tillsammans med andra hundar.

Upplägg

Under kursen kommer teori varvas med praktiskt arbete. Varje ekipage kommer få jobba utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner. Under en extra helgdag ses vi igen och tränar och delar med oss av erfarenheter och funderingar som uppstått sedan sist.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständigt personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Vi träffas följande datum:

Lördag 11 november 

Söndag 12 november

Lördag 18 november

Söndag 19 november 

Plats:

Första tillfället träffas vi i Medborgarskolans lokaler på Bergsbrunnagatan 20 utan våra hundar.

Övriga tillfällen träffas vi i närheten av Fålhagens IP vid Boländerna.

Eftersom passen kan bli ganska långa ser vi helst att din hund kan sitta still i sin bur i minst 30 min. Vid väldigt ogynsamma väderförhållanden kan det hända att vi går in en stund i Medborgarskolan lokaler utan våra hundar. 

Förkunskaper

För att gå denna kurs behövs inga förkunskaper men grundläggande vardagslydnad är en fördel.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med papper och penna om du vill anteckna, mycket gott godis/mat i små bitar och ett par leksaker som hunden tycker om samt vattenskål. En pläd/filt, bur eller liknande samt en tuggleksak/tuggben kan vara bra att ta med för att hjälpa hunden att slappna av.

Vi kommer att vistas utomhus under kursen så kläder anpassat efter rådande väderlek behövs. 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

OBS! Kursavgiften avser antalet hundar. Har ni fler hundar med på kursen kan ni mejla denna information till malardalen@medborgarskolan.se så hjälper vi dig med anmälan så att kursavgiften blir korrekt.

Tips på vidareutveckling

Prata gärna med kursledaren eller titta efter fler hundkurser på www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelandefältet vid anmälan.

På offentlig plats ska hundarna hållas kopplade och då vi tränar avståndslydnad (tex. inkallning) ska hundarna ha sele och lina. Avstå från att använda flexi-koppel och helstryp vid kurstillfällena.

För att du och din hund ska få bästa förutsättningarna under träningspasset kan det vara bra om hundarna inte hälsar på varandra innan eller under kurstillfället. Detta är dock upp till er som hundägare, fråga varandra först. 

Blir hunden sjuk eller om tiken befinner sig i höglöp är matte eller husse välkomna på kursen utan hund. Under första veckan i löpet är tiken välkommen.

Vi förbehåller oss rätten att förändra datum och tider vid tex. sjukdom.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde