Ort
Karlstad
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
17:15-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Tuwa Varberg
Nummer
81150
Pris
1 290 kr

Om arrangemanget

Kommer hunden på inkallning – ibland? Eller inte alls? Eller nästan alltid utom när … Då skulle detta kunna vara kursen för dig.

Inkallningskursen passar dig som behöver arbeta med antingen olika delar av inkallningen eller helt enkelt inte har startat upp inkallningsträningen ännu.
Vi kommer fokusera på att du och din hund ska få olika verktyg som kan stärka inkallningen.
Inkallningen innebär mer än att hunden bara ska komma till oss och det är här som vi kommer gå in individanpassat och ge er goda förutsättningar .

Innehåll

Under kursen arbetar vi med:

  • Inkallningssignaler
  • Aktivitetsnivå
  • Berikning
  • Belöningsutveckling
  • Arbeta nära sin ägare

Upplägg

Denna kurs passar alla hundar och åldrar. Kursen är tre tillfällen och hålls inomhus i Dog-o-ramas hundhall på Ilanda. Det kan hända att vi är utomhus i närheten av hundhallen under vissa tillfällen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Tuwa Varberg är certifierad instruktör genom SBK. Hon är även hundmassör och utbildad instruktör inom Agility, friskvård, lydnad och nosarbete genom Forshagaakademins Hundsportsgymnasium. Tuwa har en fransk bulldog och en Siberian husky som hon tränar främst lydnad, Nosework och friskvård med. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling. 

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära, du får information om kursen cirka en vecka före planerad kursstart.

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

 
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Ort

Dog-o-rama Hundsporthall

Rådalsvägen 13, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 290 kr

Summa: 1 290 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde