Ort
Örebro
Startdatum
16 Mar 2024
Tid
10:00-15:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Angelica Åhman
Nummer
76656
Pris
850 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Att sjunga medför omedelbara positiva effekter för både vårt psykiska och fysiska välmående. Det är forskarna överens om, så sjunga mår vi bra av! Välkommen till en trivsam dag där du får fördjupa dig i din egen röst och utryck

 

Innehåll
En heldag med sång där du får  träna röstteknik och lära in en repertoar på ett roligt och inspirerande sätt. Kursen passar både dig som är nybörjare och för dig som sjungit tidigare. Övningarna anpassas efter gruppen.  Är du deltagare i en kör är det här ett jättebra tillfälle att fördjupa dig i din egen röst. 

Upplägg
Kursen är 1 tillfälle kl: 10.00 - 15:00 med paus för en enklare lunch och fika som ingår i kursavgiften
Förmiddag arbetar vi med grundläggande uppvärmning, sångteknik, vokal improvisation och instudering av 3 sånger med olika karaktär.

På eftermiddagen får vi välja en av låtarna vi lärde oss under förmiddagen och får individuell coaching på det vi sjungit tidigare. Vi sjunger tillsammans och tränar lekfullt på ett sceniskt framträdande. Det är ingen uppvisning utan skall kännas bekvämt och kul

Lite av det vi jobbar med

Röstens anatomi
Andning och stöd
Hur du får olika sound
Text
Prova på att sjunga stämmor
Repertoar


Förkunskaper
Kursen vänder sig till alla som gillar att sjunga och som är nyfikna på att utveckla och utmana sin röst. Är du deltagare i en kör är det här ett jättebra tillfälle att fördjupa dig i din egen röst. 

Kursledare
Välkomna till en inspirerande dag med Angelica Åhman. Angelica är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan, Örebro. Hon är en  pedagog med mycket energi och stor erfarenhet av att undervisa såväl nybörjare som avancerade sångare. Angelica jobbar mycket med både teknik och känsla på ett inspirerande sätt både i repertoar och i scenisk framställning.

Bra att veta
• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.         

   Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
   Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

https://www.medborgarskolan.se/formaner

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor-diplomutbildning/

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Relaterade artiklar

Musik

Rik på musik

Om man älskar musik så finns det få saker som kan berika ens liv på samma sätt som musiken. Känslan när man sätter den där tonen, ­lyssnar på den där låten elle...

6 november 2023
Läs vidare om "Rik på musik"

Utforska ämnesområde