Ort
Uppsala
Startdatum
23 Feb 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Tomas Lennholm
Nummer
72289
Pris
3 750 kr

Om arrangemanget

Komplett teoretisk kurs som ger dig den teoretiska kompetensen du behöver för att så småningom skriva examination i Jägarexamen.

Innehåll


Detta är en teoretisk kurs där du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.


Upplägg

För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk övning, skjutprov och eventuellt omprov.
Teori - genomförs i denna kurs på Medborgarskolan under ledning av kursledare.
Examination - erbjuds efter avslutat kurs. Ingår ej. Se pris och detaljerad info nedan.
Praktisk övning/träningsskytte och prov - sker på skjutbana och ingår ej i denna kurs. Denna del ansvarar kursledaren för och han kommer att ge er mer information kring detta när kursen startar. 

Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.

Eventuella uppehåll för lovdagar görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper


Inga förkunskaper krävs.


Kursledare

Staffan Kastberg har över 65 års erfarenhet av aktiv jakt, jaktprovsdomare och diverse förtroendeuppdrag inom jägarkåren. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling


Kursmaterial


Kursmaterialet vi använder är Jägarnas Riksförbunds bok "Din väg till Jägarexamen". Du beställer ditt kursmaterial via denna länk https://shop.jagarnasriksforbund.se/bocker-och-kursmaterial/din-vag-till-jagarexamen-bokljudbok. Kursmaterialet finns även som ljudbok. Kontakta oss för rabattkod.

Examination


Examination anordnas i anslutning till avslutad kurs. Teoriprovet kostar 500kr och betalas direkt till förhörsförrättaren.
Till teoriprovet behöver du ta med godkänd legitimation samt ett foto (likt ett passfoto för Jägarbeviset) och bläckpenna. Betalningsmetod meddelas senare.

Praktisk övning/träningsskytte och prov

Denna del ingår ej i denna kurs utan ombesörjs av kursledaren som är handledare och sköter kontakten med aktuell skjutbana. Er kursledare besvarar givetvis på frågor kring detta under kursens gång. 


Kallelse/Faktura


Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

 

Bra att veta

  • Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.
  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till kylskåp och mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 750 kr

Summa: 3 750 kr

Utforska ämnesområde