Ort
Nyköping
Startdatum
23 Apr 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Jeanette Odelius
Nummer
75846
Pris
3 750 kr

Om arrangemanget

Komplett teoretisk kurs som ger dig den teoretiska kompetensen du behöver för att så småningom skriva examination i Jägarexamen.

Innehåll

Detta är en teoretisk kurs där du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg

För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk övning, skjutprov och eventuellt omprov. 
Teori - genomförs i denna kurs på Medborgarskolan under ledning av kursledare.
Examination - erbjuds efter avslutat kurs. Ingår ej. Se pris och detaljerad info nedan.
Praktiskt övning/träningsskytte och prov - sker på skjutbana och ingår ej i denna kurs. Vi hjälper gärna till att förmedla kontakt med skjutbanan för bokningar men du som deltagare ansvara själv för den delen. Se pris och detaljerad info nedan.

Kursen går under samma dag och tid varje vecka.

Eventuella uppehåll för lovdagar görs i samråd med kursledaren.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Jeanette har en mångårig bakgrund som nationell utbildare och bor på sin sörmländska gård mellan Södertälje och Nykvarn med skog, jord och jakt. Jeanette är till vardags VD för en ideell idrottsanläggning i Södertälje och har tidigare bland annat arbetat på myndighetssidan med rådgivning, tolkning och tillämpning av olika lagstiftningar. Jeanette brinner för jakten och ser sin roll som ledare för jägarexamen vid Medborgarskolan, som en möjlighet att bidra till att fler människor blir en del av viltvårdens fortsatta utveckling. 

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Kursmaterialet vi använder är Jägarnas Riksförbunds bok "Din väg till Jägarexamen".

Du beställer ditt kursmaterial via denna länk https://shop.jagarnasriksforbund.se/bocker-och-kursmaterial/din-vag-till-jagarexamen-bokljudbok. Kursmaterialet finns även som ljudbok. Kontakta oss för rabattkod.

Examination

Examination anordnas i anslutning till avslutad kurs. Teoriprovet kostar 500kr och betalas direkt till förhörsförrättaren.
Till teoriprovet behöver du ta med godkänd legitimation samt ett foto (likt ett passfoto för Jägarbeviset) och bläckpenna. Betalningsmetod meddelas senare.

Praktisk övning/träningsskytte och prov

Denna del av kursen ombesörjs ej av Medborgarskolan. Vi förmedlar gärna kontakten till skjutbanan och din kursledare svarar givetvis på frågor kring detta under kursens gång.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Bra att veta

  • Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.
  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till kylskåp och mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Nyköping

Östra Bergsgatan 31, Nyköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 750 kr

Summa: 3 750 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde