Ort
Ystad
Startdatum
14 Mar 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Sebastian Lindell
Nummer
66884
Pris
4 200 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Kursen omfattar grundkurs och leder fram till fullständig jägarexamen. Utbildningen är komplett och du får såväl den teoretiska kompetensen som praktiska träningen. En del av kursen kommer att hållas utomhus.

Innehåll

12 sammankomster, de första torsdagar kl. 18.00-21.00. Senare delen av kursen blir förlagd på skjutbana, på tid enligt överenskommelse. Notera att det kan dra ut på möjligheterna att boka plats på skjutbanorna som i samband med pandemin har långa köer.
Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg

Minst 12 sammankomster, de första torsdagar kl. 18.00-21.00. Senare delen av kursen blir förlagd på skjutbana, på tid och efter tillgång enligt överenskommelse då skjutbanorna stänger under vissa perioder av året.

För vem

En fördel är att du är naturintresserad. Det finns ingen åldersgräns för att ta jägarexamen, men de praktiska proven kräver att du har tillräckligt god fysik. Först när du är 18 år kan du med godkänd jägarexamen söka licens för eget vapen.

Kursledare

Sebastian Lindell, erfaren jägare med stort intresse för djur och natur.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling. 

Kursmaterial

Jägareförbundets litteratur "Jägarskolan - ett komplett bokpaket”, som beställs genom kursledaren i samband med start men efter det att du fått en kallelse.

Bra att veta 

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan

Adlercreutzgatan 4, Ystad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 200 kr

Summa: 4 200 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde