Ort
Skövde
Startdatum
30 Okt 2024
Tid
19:15-21:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
14 st
Nummer
43559
Pris
2 895 kr

Om arrangemanget

Under denna kurs får du den teoretiska kompetensen du behöver för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Kursinnehåll
Syftet med jägarexamen är att varje jägare ska få grundläggande teoretiska kunskaper om och intresse för viltvård och jaktteknik. Det krävs kunskaper om ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Tanken är att jakten ska bli säker, ekologiskt anpassad och att viltet ska visas hänsyn. Jägarexamen ska främja en god jaktkultur.

Skjutning ingår ej, men ledaren kommer informera er om vart ni kan vända er för träning och uppskjutning. Ledaren kommer utse en deltagare som bokar övningsskjutning och uppskjutning för gruppen.

Ledaren kommer även informera om hur man skaffar vapenlicenser och inköp av vapen.

Kursen omfattar 14 träffar varav ett studiebesök hos vapenhandlare och ett tillfälle med säker vapenhantering. Kursen avslutas med teoriprov. Ledaren kommer grundligt gå igenom kursboken och du behöver även själv studera mellan kurstillfällena inför teoriprovet.

Teoriprov
Efter avslutad teorikurs erbjuds deltagarna att skriva teoriprov och görs digitalt på surfplatta eller mobil. Ett godkänt teoriprov är giltigt utan tidsbegränsning.

Vi anordnar ett huvudprov samt ett omprov för den som eventuellt inte klarat huvudprovet. Varje teoriprov kostar 500 kr (med reservation för eventuell prishöjnings). Tag med surfplatta eller mobil samt ett foto till provtillfället för ditt jägarbevis.

Förkunskaper
Denna Jägarexamenskurs vänder sig till dig som vill ta Jägarexamen. Du behöver inga förkunskaper krävs inom jakt- och viltvård.

Goda kunskaper i svenska
Om du har begränsade kunskaper i svenska språket och en tolk behövs, så betalar deltagaren det själv. I de fall jägarförbundet inte hittar en lämplig tolk, så kontaktar deltagaren själv ett tolkföretag.

Om du har läs- och skrivsvårigheter, finns möjlighet till viss anpassning.

Meddela cirkelledaren om behov finns i god tid före provtillfället.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Din väg till jägarexamen är Jägarnas Riksförbunds bok för att klara den teoretiska delen av jägarexamen.
Din väg till Jägarexamen finns att köpa hos välsorterade återförsäljare, både i butik och online. Viktigt är att det är senaste upplagan.

Vänta med att köpa boken tills du får kallelsen till kursen (inte bokningsbekräftelsen) då vet du att den startar.
I samband med kallelsen får du även en rabattkod för boken som gäller på:
https://shop.jagarnasriksforbund.se

Vänta med att köpa boken tills du får kallelsen till kursen, då vet du att den startar. I samband med kallelsen får du även en rabattkod för boken.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 895 kr

Summa: 2 895 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde