Ort
Trollhättan
Startdatum
21 Okt 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
15 st
Ledare
Mikael Olsson
Nummer
46869
Pris
3 995 kr

Om arrangemanget

Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
Du lär dig om djur, natur, miljö, jaktlagen, läser om de olika djuren och ser på video, lär dig känna igen spillning och spår mm. Kursen innehåller även högvilt, skytte på bana och leder till jägarexamen.

Vi träffas en gång i veckan på måndagskvällar. Kursen pågår både höst och vår, totalt 15 gånger för teoridelen, hemarbete ingår. Praktikdelen genomförs på våren under 3,5 dagar (torsdag-söndag) datum för detta tillfälle bestäms under kursens gång.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnader som tillkommer för kursen:
1. Vi använder boken Din väg till Jägarexamen. Viktigt att det är senaste upplagan. Boken är Jägarnas Riksförbunds bok för att klara den teoretiska delen av jägarexamen och finns att köpa hos välsorterade återförsäljare, både i butik och online. Invänta kallelse (inte bokningsbekräftelsen) innan du köper kursboken, då vet du att kursen startar. I kallelsen får du även en rabattkod för boken som gäller på Bokus.
2. Teoriprov ca 500 kr (betalas vid provtillfället)
3. Praktiska delen ca 4900 kr (faktureras av kursledaren efter att teoridelen är avslutad, i denna kostnad ingår skjutbaneinstruktör, vapenhyra, banhyra, serviceavgifter, ammunition, lunch och fika)
Eventuella omprov på provdagen är inte inkluderade.
4. Praktiskt prov ca 800 kr (betalas vid provtillfället)

Bra att veta
Möjlighet till rabatter hos Jägarnas Riksförbund meddelas vid första kurstillfället.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare och/eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Ort

Vapenaffären "Jakt och Uteliv"

Norra Överby, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 995 kr

Summa: 3 995 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde