Ort
Norrköping
Startdatum
21 Sep 2024
Tid
09:00-16:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Peter Lundbäck
Nummer
44636
Pris
3 295 kr

Om arrangemanget

Den här kursen ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen.

Under den här intensivkursen så fokuserar vi på den teoretiska kompetensen som du behöver för att kunna avlägga det teoretiska provet till Jägarexamen. Du får kunskaper om viltet, hundar, jakt, jaktetik och vapnen, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Kursen leder fram till Jägarexamen.

Upplägg

 • Vi träffas två helger: 21-22/9 + 5-6/10 kl 9:00-16:30 alla dagar.
 • Lunchpaus ca 30-60 min. Kylskåp och mikro finns i lokalen.
 • Kaffe och te ingår i kursavgift.

För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk skjutövning och skjutprov. 
Under ledning av en erfaren kursledare så kommer vi i den här kursen att gå igenom teori och genomföra den teoretiska examinationen.
Då detta är en intensivkurs så förväntas du att redan till första tillfället ha bekantat dig med kursboken och läst igenom materialet. På så sätt är du bäst förberedd för att tillgodogöra dig undervisningen och klara examinationen som sker sista kursdagen efter avslutad kurs. 

Praktisk övning/träningsskytte och skjutprov sker på skjutbana och ingår EJ i denna kurs. I intensivkursen bokar deltagaren alltid sina tider på skjutbanan själv. Vi hjälper till att förmedla kontakt med skjutbanor och skyttetränare i regionen men du som deltagare ansvarar själv för den delen.

Kurslitteratur och kostnader

Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

 • Du beställer boken själv: Jägarskolan av Svenska Jägareförbundet (3:e utgåvan) kostnad ca 795 kr. https://jagare.roupez.se/Start_publik/Bocker/Komplett_paket__jagarskolan?id=WJA1048(L)
 • Kostnader för skytteinstruktion, banavgifter och ammunition tillkommer och varierar beroende på hur mycket träning som varje deltagare behöver.
 • Praktisk examen i skytte: Grundprov 200 kr, Högvilt 200 kr, Hagel 400 kr. Skjutning bokas separat av varje enskild deltagare. 
 • Teoretisk examen: 500 kr

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. 
  Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Minimiålder är 18 år för vapenlicens men ingen nedre åldersgräns finns för att gå kursen. Jägarexamen krävs för att du ska kunna ansöka om licens för jaktvapen.
 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart, där följer t ex information om entrékod. 
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 295 kr

Summa: 3 295 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde