Kurs

Jägarexamen med Jägarnas Riksförbund i Nykvarn

Ort
Nykvarn
Startdatum
19 Apr 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Carl-Erik Isacsson
Nummer
51568
Pris
3 795 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Här får du de teoretiska kunskaper du behöver på din väg mot jägarexamen, samt möjlighet till övningskytte

Jägarexamen är obligatorisk för jägare i Sverige, och teoretiska kunskaper är en viktig del i arbetet mot examen. Medborgarskolan erbjuder teoretiska kurser i olika lite olika format. Den här kursen ges i samarbete med Jägarnas Riksförbund, och sker på deras jaktskyttebana i Nykvarn.

Innehåll

Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Under kursens gång följer vi Jägarnas Riksförbunds material Din väg till jägarexamen. Säker vapenhantering är ett stående inslag.

Upplägg

Teoretisk kurs i rymlig lokal med flera möjligheter till övningsskytte under kursens gång i modern anläggning på Nykvarns Jaktskyttebana. Gruppen träffas vid 7 tillfällen kl 18-21. Lättare fika ingår!

Aktuella datum: 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5 och 31/5

Därefter hålls teoriprov. Du får all information på plats om vad du veta behöver om övningsskjutning. All träning sker på plats i Nykvarn, öster om Södertälje, under ledning av kunniga och erfarna instruktörer. Du har möjlighet att praktisera övning under kursens gång.

Bra att veta

Kostnader för det digitala provet samt för all övningsskjutning tillkommer. För teoriprovet tillkommer en avgift på 500kr (eventuell omskrivning medför en ny kostnad på 500kr), vilket är en kostnad som fastställs av och betalas till Naturvårdsverket. Notera att det nya digitala provet är krävande och att du behöver avsätta tid för studier mellan lektionerna.

Kostnader för övningsskjutning beror på åtgång av ammunition och övrigt material som tex lerduvor och markeringskostnader. Instruktörerna kan ge dig råd om skytteprov, vilket kan ske på samma bana efter godkänt teoriprov.

Kostnad för litteratur (köps direkt från Jägarnas Riksförbund) tillkommer om ca 500:-. Vid köp av boken ingår 1 års medlemskap i JRF med prenumeration på deras tidning Jakt & Jägare. Lättare fika ingår under kursens gång.

Notera även att för det digitala teoriprovet behöver du ha tillgång till en smartphone eller surfplatta.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Pris

Deltagaravgift: 3 795 kr

Summa: 3 795 kr

Utforska ämnesområde