Kurs

Jägarexamen Skytte - Intresseanmälan

Ort
Karlstad
Antal tillfällen
2 st
Nummer
66080
Pris
2 100 kr

Om arrangemanget

Jägarexamen Skytte är kursen för dig som redan har genomfört teoridelen av kurs till Jägarexamen och behöver skytteträning / praktiska proven.

Intresseanmälan är inte bindande. Du blir erbjuden en plats när startdatum för kursen är satt.

Innehåll

Kursen innehåller träning i hagel- och kulskytte samt praktiska prov för jägarexamen. 

Skyttepraktiken/proven kommer att genomföras på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil eller Forshaga 

Vid kurstillfällena har vi skjutbanorna för oss själva, vilket ger mer tid för skjutning utan stress eller onödig väntan. Efter genomgången kurs ska deltagaren ha mycket goda förutsättningar att klara de praktiska proven för jägarexamen, som genomförs efter sista tillfället.

Upplägg
Skyttet kommer att vara antingen en helg (Fredag-Söndag) eller vardagskvällar under några veckor, ca 24 studietimmar med skytte inklusive de olika proven för skytte.

  • Genomgång av vapentyper
  • Avståndsbedömning, säker vapenhantering hagel samt kula
  • Skjutning hagel mot lerduvor
  • Skjutning hagel mot markmål
  • Skjutning kula precision


Skyttepraktiken och proven kommer att genomföras på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil eller Forshaga  och kommer att starta under April, Maj eller Juni 2023. 

Intresseanmälan är inte bindande. Startdatum för kursen kommer under våren, invänta alltid kallelse från Medborgarskolan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs i skytte. Du behöver dock ha genomfört och fått godkänt på det teoretiska delen av jägarexamen.

Kursledare


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.


Bra att veta
Kostnad för provavgifter och ammunition tillkommer som är ca 1000 kr och betalas på plats. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Pris

Deltagaravgift: 2 100 kr

Summa: 2 100 kr

Utforska ämnesområde