Ort
Karlstad
Antal tillfällen
3 st
Nummer
81465
Pris
2 250 kr

Om arrangemanget

Jägarexamen Skytte är kursen för dig som redan har genomfört teoridelen av kurs till Jägarexamen och behöver skytteträning / praktiska proven.

Intresseanmälan är inte bindande. Du blir erbjuden en plats när vi har möjlighet att ta emot dig på en av de skyttebanor vi samarbetar med. 

Innehåll

Kursen innehåller träning i hagel- och kulskytte samt praktiska prov för jägarexamen. 

Skyttet genomförs på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil, Forshaga, Kristinehamn eller Karlskoga. Skyttet Kommer att vara antingen en helg (Fredagseftermiddag & Lördag - Söndag) eller vardagskvällar under några veckor, ca 25 studietimmar med skytteövning inklusive de olika proven för skytte. Du erbjud plats i en av de många grupper vi kommer att ha under våren (April-Juni) 2024.

Vid kurstillfällena har vi skjutbanorna för oss själva, vilket ger mer tid för skjutning utan stress eller onödig väntan. Efter genomgången kurs ska deltagaren ha mycket goda förutsättningar att klara de praktiska proven för jägarexamen, som genomförs efter sista tillfället.

Upplägg
Skyttet kommer att vara antingen en helg (Fredag-Söndag) eller vardagskvällar under några veckor, ca 24 studietimmar med skytte inklusive de olika proven för skytte.

  • Genomgång av vapentyper
  • Avståndsbedömning, säker vapenhantering hagel samt kula
  • Skjutning hagel mot lerduvor
  • Skjutning hagel mot markmål
  • Skjutning kula precision


Skyttepraktiken och proven kommer att genomföras på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil eller Forshaga  och kommer att starta under April, Maj eller Juni 2025.

Intresseanmälan är inte bindande. Startdatum för kursen kommer under våren, invänta alltid kallelse från Medborgarskolan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs i skytte. Du behöver dock ha genomfört och fått godkänt på det teoretiska delen av jägarexamen.

Kursledare


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.


Bra att veta
Kostnad för provavgifter och ammunition tillkommer som är ca 1000 kr och betalas på plats. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Pris

Deltagaravgift: 2 250 kr

Summa: 2 250 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde