Ort
Distans
Startdatum
7 Mar 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
66091
Pris
2 100 kr

Om arrangemanget

Jägarexamen Teori - Distans ger dig den teoretiska kompetens du behöver för att ta jägarexamen. Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare. OBERSERA att du behöver komplettera med skytte delen för att bli behörig jägare.

Innehåll
På den här teoretiska kursen i jägarexamen får du lära dig de grundläggande teoretiska delarna som behövs för att klara det teoretiska provet.

De teoretiska delarna handlar bland annat om:
- Jakten och olika metoder
- Viltkunskap
- Vapenkännedom
- Jaktlagstiftningen
- Jägarens ansvar och rättigheter

För att klara det teoretiska provet rekommenderas en viss del självstudier mellan sammankomsterna.

Upplägg
TEORI:: Lärarledda lektioner på distans i realtid varje Tisdag kl. 18:00-21:00 med start 7 Mars , 8 tillfällen, 32 studietimmar. Det finns möjlighet att examinera i alla län, och du får efter utbildningen uppgifter till den examinator som kan hjälpa dig med provet på plats. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Anders Ekblom heter jag och är en aktiv jägare sedan 1980. Under alla dessa år har jag hunnit äga flera olika jakthundar och deltagit i många olika jakter efter många olika viltslag själv, med någon kompis, i det stora jaktlaget och på jakter i andra länder. Och alltid finns det nya erfarenheter att göra och nya kunskaper att ta till sig. Så för min del har jägarexamen varit en väg in i ett livslångt lärande och många spännande möten. Jag är också aktiv på Grava Skytteklubb. Ser fram emot att träffa er på kursen!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial som vi använder oss av är Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen ) som du köper själv.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Förutom kursavgiften så tillkommer Naturvårdsverkets provavgifter på ca 500 kr för teoretiska provet. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare. Provavgifter bettlas på pals till provrättarna och skytteklubben.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Pris

Deltagaravgift: 2 100 kr

Summa: 2 100 kr

Utforska ämnesområde