Ort
Distans
Startdatum
26 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Magnus Odell
Nummer
81417
Pris
2 250 kr

Om arrangemanget

Jägarexamen Teori - Distans ger dig den teoretiska kompetens du behöver för att ta jägarexamen. Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare. OBSERVERA att du behöver komplettera med skyttedelen för att bli behörig jägare.

Innehåll
På den här teoretiska kursen i jägarexamen får du lära dig de grundläggande teoretiska delarna som behövs för att klara det teoretiska provet.

De teoretiska delarna handlar bland annat om:
- Jakten och dess olika metoder
- Viltkunskap
- Vapenkännedom
- Jaktlagstiftningen
- Jägarens ansvar och rättigheter

För att klara det teoretiska provet rekommenderas en viss del självstudier mellan sammankomsterna.

Upplägg
Lärarledda lektioner på distans i realtid varje Torsdagar  kl.18:00-21:00 med start 26 september, 8 tillfällen, 32 studietimmar. Det finns möjlighet att examinera i alla län, och du får efter utbildningen uppgifter till den examinator som kan hjälpa dig med provet på plats. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Magnus har många års erfarenhet av jakt och ett djupt engagemang för friluftsliv. Han förespråkar hållbar jakt som anpassas efter markens bärkraft. Dessutom har Magnus en hund specialiserad på eftersök. Hans teknikintresse gör att han använder moderna tekniska hjälpmedel för att genomföra den teoretiska utbildningen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial som vi använder oss av är Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen ) som du köper själv.


Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Förutom kursavgiften så tillkommer Naturvårdsverkets provavgifter på ca 500 kr för teoretiska provet. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare. Provavgifter betalas på plats till provrättarna och skytteklubben. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Pris

Deltagaravgift: 2 250 kr

Summa: 2 250 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde