Ort
Sundsvall
Startdatum
11 Maj 2024
Tid
09:00-18:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Anders Norberg
Nummer
55563
Pris
3 200 kr

Om arrangemanget

Jägarskolan - intensivkurs

Innehåll

För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen, erbjuder vi en intensivkurs med vägledning i teori och praktiskt skytte. Viktigt! Du måste själv läsa teorin innan och under kursen. Kursträffarna är framför allt till för att du ska kunna ställa frågor direkt till en erfaren jägare och kursledare.

Kursen innehåller även en träff med personal på Jaktia i Sundsvall. En genomgång som ger kunskap om vapen och vapenhantering gör dig till en säkrare jägare.

OBS!

 • Du måste beställa litteraturen i god tid före kursstarten så du hinner läsa igenom allt.
 • Ifall kursen infaller under en jaktperiod, kan kursperioden förlängas då både ledare och andra ansvariga oftast är jägare.
 • Det som inte ingår i kurspriset och som du betalar själv är, litteratur 795 kr, teoriprov 500 kr och praktiskt skjutprov på skjutbanan mellan 1250 - 1700 kr.
 • Inga garantier finns för att klara sig utan det beror på deltagarens egna förberedelser med att läsa igenom teorin, därför skall litteraturen köpas i god tid före kursstart.

Upplägg

Kursen går under två helger, lördag och söndag plus en vardagskväll med besök hos Jaktia.
Träff 1: lördag 09.00-18.00
Träff 2: söndag 09.00-18.00
Träff 3: lördag 09.00-18.00
Träff 4: söndag 09.00-18.00

Besök hos Jaktia bokas när vi närmar oss kursstart och du får information via sms.

Kursmaterial

"Jägarskolan" av Ulf Lindroth

Beställ boken här

Länken ovan går till Jägarförbundets hemsida, du beställer "Komplett paket jägarskolan"

Förkunskap

Du behöver ha läst i litteraturen, i övrigt behöver du ingen förkunskap

Kursledare

Anders Norberg kommer från Indal och undervisar i Jägarskolan, Anders har jagat det mesta i vår Svenska fauna i 30 år och har utbildat sig i Jägarskolan, Jaktledare, Eftersök på skadat vilt, kötthantering och Björnjakt hos Jägarförbundet. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Kaffe och te finns alltid.
 • Vi finns på våning 4A (tre trappor upp). Hiss finns och våra lokaler är tillgängliga för alla.
 • 2-timmars-parkering finns vid Storgatan 73. Entrén från Storgatan har samma portkod.
 • För längre tids parkering finns Parksters stora parkering vid Sidsjövägen, alldeles innan järnvägen om du kör från Storgatan. Parkeringen ligger då på höger sida.
 • Har du parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns en parkering närmast entrén mot Storgatan till. Samma portkod gäller.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Sundsvall

Grönborgsgatan 18, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 200 kr

Summa: 3 200 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Stort intresse för att ta jägarexamen

Människan har jagat sedan urminnes tider och intresset för jakt verkar bara öka. Kanske är det en kombination av att vilja veta vad man äter och ett ökat behov ...

15 augusti 2023
Läs vidare om "Stort intresse för att ta jägarexamen"

Utforska ämnesområde