Ort
Hudiksvall
Startdatum
27 Apr 2024
Tid
14:00-16:15
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
76314
Pris
1 250 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Vill du vara förberedd till kantarellsäsongen? Vill du kunna aktivera hundens nos? Varför inte slå ihop två flugor i en smäll? Här lär vi hunden söka kantareller och att arbeta med nosen flitigt för att hjälpa dig söka upp skogens guld.

Innehåll

Hitta skogens guld med hjälp av din hund! Ibland är kantarellerna svåra att hitta i skogen, då kan hunden vara det perfekta hjälpmedlet. 

De kan till och med känna doften av kantareller som gömmer sig under mossan. På kursen lär ni er grunden till att söka kantareller i skogen. En rolig och uppskattad aktivitet för både hund och förare. Gula kantareller ingår.

Upplägg

Kursen är under en helg och hålls utomhus i Hudiksvalls skogar. Under kursen kommer teori varvas med praktiskt arbete. Varje ekipage kommer få jobba utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Hunden kan komma att få sitta i bilen och vila emellanåt. Vid varmt väder rekommenderas att ta med en silverduk till bilen. Vi tvingar absolut ingen hund att sitta i bilen ifall det är för varmt.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs. Kursen är lämplig för en hund från sex månader gammal.

Kursledare

Sandra Klingström, uppväxt med hundar och har gått gymnasielinjen djurvård med inriktning på hund. Nu har hon tagit tag i sina drömmar igen och utbildat sig till Certifierad hundtränare och coach. Hon har även utbildat sig till Noseworkintruktör och är även doftprovsdomare.

Tillsammans med sin labrador Svante tränar och tävlar hon i Nosework och Freestyle. Förutom det så håller dom också på med lite jaktapportering, personspår och föremålssök. Utöver de så söker Svante och Sandra gula kantareller under säsong.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Gula kantareller ingår i kursen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
  • Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.
  • Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Högliden parkeringen

Höglidenvägen 5, Hudiksvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde