Ort
Västerås
Startdatum
28 Sep 2024
Tid
12:30-15:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Anna Mård
Nummer
80016
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Vill du och ditt barn ha en rolig och lärorik upplevelse tillsammans? Då är en keramik kurs för barn något för er! Här får ni prova på att forma, dekorera och glasera lera, och kanske till och med dreja på en riktig drejskiva.

Innehåll

Ni får lära er om olika tekniker och material, och skapa era egna unika alster. Keramik är ett fantastiskt sätt att utveckla sin kreativitet, fantasi och motorik, och samtidigt ha kul med andra. Oavsett om ni vill göra något fint, fult, roligt eller konstigt, så finns det inga gränser för vad ni kan skapa med lera. Anmäl er till en keramik kurs för barn idag, och upptäck en ny värld av möjligheter! 
Vi går tillsammans igenom de olika arbetsmomenten som leder till ett färdigt föremål. Under kursens gång arbetar du självständigt med dina egna projekt under handledning av kursledaren. Din alster glaseras av kursledare, och ni får datum för upphämtning. 

Upplägg
Kursen går under en lördagar kl. 12.30-15.30

1 vuxen med 1 barn kan anmälas.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och mer erfarna är varmt välkomna. Du jobbar på ditt eget projekt utifrån din kunskapsnivå. Passar barn från 6 år.

Tips! Oavsett om du är nybörjare eller har gått kurser tidigare kan det vara bra att ha tänkt ut vad du vill göra innan kursen startar. Försök hitta inspirationsbilder inför första kurstillfället för att utnyttja tiden maximalt.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar i olika typer av stengodslera. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan faktureras efter avslutad kurs. I priset 85:-/kg ingår lera, glasering och bränning.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Bär oömma kläder och skor, och tänk på att det är svårt att hantera lera med långa naglar och smycken.

I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Visste du att? 

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde