Ort
Gävle
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
78403
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Har du precis börjat, eller vill du börja med ett långsiktigt sparande i aktier och fonder? Behöver du teoretisk kunskap och praktiska övningar för att kunna investera på svenska börsen?

Den här kursen är för dig som är nybörjare och vill lära dig baskunskaper inom aktie- och fondhandel. Du behöver varken ha förkunskaper eller kapital att investera.

Innehåll

Du får lära dig vad aktier och fonder är, vilka kategorier som finns och vad som skiljer dem åt. Fokus kommer vara på ett regelbundet och långsiktigt sparande, riskhantering och vikten av att ”komma igång”. 

Vi kommer främst använda aktiemäklarna Avanza och Nordnet och utgå från funktioner på deras hemsidor. Kursledaren har även erfarenhet av andra mäklare om kursdeltagarna heller önskar handla på dessa. 

I början av kursen skapas låtsasportföljer med aktier och fonder som vi följer under de fyra veckor som kursen löper. Det sker för att visa på hur aktiemarknaden kan förändras och hur olika faktorer kan påverka utvecklingen. 

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 4 tillfällen. 
  • 2 studietimmar á 45 minuter per tillfälle. 

Förkunskap

Ingen förkunskap behövs.

Kursledare

Johan Hummelgård jobbar som frilansskribent inom privatekonomiska frågor. Han har skrivit om olika investeringar sedan 2015 och har ett stort intresse inom området. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Något kursmaterial krävs inte. Vid första kurstillfället ges tips på litteratur för de som vill ha fördjupade kunskaper.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

”För mig är rikedom frihet”

Pengar och ekonomisk trygghet är viktigt för de flesta av oss, men vad är egentligen rikedom? Daniel Nylén från ­Unga ­aktiesparare berättar om hur du kommer i ...

6 november 2023
Läs vidare om "”För mig är rikedom frihet”"

Utforska ämnesområde