Ort
Falun
Startdatum
24 Okt 2024
Tid
17:30-20:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Sari-Eeva Flemström
Nummer
80756
Pris
395 kr

Om arrangemanget

Drömmer du om att måla? Här kan du tillsammans med ett barn upptäcka måleriets magiska värld, få baskunskaper i färglära och skuggning men framförallt inspireras till att vara kreativa och måla mera.

Innehåll
Att måla i akryl är roligt och enkelt. En vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande färg som kan varieras i det oändliga med hjälp av fantasin. Varje sammankomst innehåller lite teori men mest praktiska övningar. Vi går lättare in på att upptäcker material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. 

Ni får prova på några olika tekniker inom akvarell. Ni kommer att få gemensamma övningar som ni gör var och en. Bl.a. kommer ni få prova på att måla med kaffe och det blir också några akvarellexperiment med salt och plastfolie.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursavgiften är för en vuxen och ett barn från 7-14 år och uppåt.

Kursledare

Kursledare är Sari-Eeva Flemström. Sari-Eeva Flemström är legitimerad bildlärare och arbetat som bildlärare i grundskolan tidigare. På fritiden håller hon på med bild i olika slags former som akvarell, olja och akrylmålning och papier mache. Hon gillar även olika slags hantverk som att nålbinda, sticka och virka och sy. Hon har även ibland utställningar. Det är så givande och roligt att vara kreativ på olika sätt och att tillsammans med andra skapa med händerna. Efter avslutad grundläggande konstnärlig utbildning och olika kurser inom konsthantverk började Sari-Eeva på Medborgarskolan som ledare inom teckning, färg, form, akvarell- och akrylmålning.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ingår i kursavgiften. 

Välkommen till oss

  • För dig som vill ta med lunch finns micro och kylskåp att tillgå.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 395 kr

Summa: 395 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde