Ort
Skövde
Startdatum
3 Okt 2024
Tid
18:15-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
45581
Pris
1 215 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en inspirerande kurs i måleri! Tillsammans med andra kan du låta fantasin flöda och upptäcka måleriets möjligheter. Vi lär oss gemensamt färgens grunder och målar i akvarell och akryl. I kursen ingår även viss undervisning i teckning och lite konsthistoria. Av att måla blir man glad!

Innehåll
Personlig utveckling av eget måleri.

  • Materiallära
  • Komposition
  • Ljus och skugga
  • Färglära
  • Konsthistoria
  • Perspektiv

För vem
Inga förkunskaper krävs. Nybörjare och mer erfarna kursdeltagare är välkomna.

Kursledare
Lisa Klingberg har målat sedan mitten av 1990-talet. Bakom sig har hon bland annat kurser på KV-konstskola och Göteborgs konstskola. Hon har tidigare undervisat i kreativt skapande på Axevalla folkhögskola, i bild på Karl-Oskarskolan i Falköping och på Medborgarskolan i Skövde. Lisa Klingberg målar själv aktivt och deltar regelbundet på olika konstutställningar. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
I kursavgiften ingår inte kursmaterial. Ta med ditt eget material till den eller de tekniker som du vill arbeta med, tillexempel ritblock, pennor, målarduk, färg och penslar. Om du inte har skaffat material kan du ta med penna och skissblock till första kurstillfället. Vi kommer då att ha en liten materialgenomgång och du får tips på vad du kan köpa.

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri. Läs mer på www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Kursen kan också, vid behov och där det är möjligt, komma att ställas om till distans.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 215 kr

Summa: 1 215 kr

Utforska ämnesområde