Ort
Karlstad
Startdatum
17 Nov 2023
Tid
17:15-18:45
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Tuwa Varberg
Nummer
69106
Pris
1 890 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Massagekurs för hund passar dig som vill massera din egen hund helt själv! Hundar uppskattar massage på samma sätt som vi människor uppskattar det, kanske t.om lite mer. I denna kurs lär du dig att hitta spänningar och hur man masserar upp dom, detta bidrar till massa med positiva effekter på hundens kropp och hälsa.

Innehåll:
När vi masserar hundar så har detta en mycket positiv effekt på deras kroppar. Stressnivån sänks, blodcirkulationen ökar, relationen mellan ägare och hund stärks och mycket mer. Under kursen kommer vi beröra dessa områden:

  • Hitta spänningar
  • Scanna av hunden
  • Tolka hundens signaler
  • Hantering
  • Massagegrepp
  • Massagemetoder

Upplägg:
Vi kommer att vara i Dog-O-Rama Hundsporthall under alla 5 tillfällen. Vi startar alltid igång med teori och sedan sätter deltagarna igång och masserar sina hundar. Alla hundar som är med måste vara friska och över 1 år gamla. 

Vad som är bra att ha med specifikt för denna kursen är:

  • Halsband till hunden
  • 1 eller flera filtar för hunden och dig att sitta/ligga på

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.


Förkunskaper
Inga förkunskaper

Kursledare
Tuwa Varberg är certifierad instruktör genom SKK. Hon är även hundmassör och utbildad instruktör inom Agility, friskvård, lydnad och nosarbete genom Forshagaakademins Hundsportsgymnasium. Tuwa har en fransk bulldog och en Siberian husky som hon tränar främst lydnad, Nosework och friskvård med. 

Att gå på kurs med sin hund är det roligaste som finns, och att som instruktör se deltagarna utvecklas tillsammans och bygga upp en bra relation med sina hundar är otroligt givande. Alla kurser individanpassas efter varje deltagares nivå och önskemål.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden. 


Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se


Bra att veta:
Meddela ras vid anmälan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

Ort

Dog-o-rama Hundsporthall

Rådalsvägen 13, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 890 kr

Summa: 1 890 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde