Ort
Lidköping
Startdatum
7 Mar 2023
Tid
18:30-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
29664
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Denna kurs kommer att lära dig hur du ska använda andning och avslappning för att få in mindfulness i din vardag. Under fem tillfällen träffas vi och övar på att meditera och på att vara här och nu. Att hitta sitt inre lugn kan alla göra, man behöver bara lite hjälp att komma igång. Att gå denna kurs är en bra start.

Innehåll 
Vi lever i en stressfylld och krävande tid, det är ett ständigt flöde av information av alla de slag och vi ställer höga krav på oss själva. Vila är snart ett begrepp som vi inte vet hur vi ska hantera. Allt detta påverkar våra relationer både hemma och på jobbet, det kan påverka ekonomin och inte minst vår hälsa. Det är viktigt att hitta en bra balans i livet och det är just det som mindfulness hjälper oss med.

Här är några punkter vi kommer att gå igenom under kursen.

* Meditation för att hitta det inre lugnet

* Medvetenhet för att känna din kropp och din omgivning

* Automatiska reaktioner, olika attityder och förhållningssätt

* Bryta vanor som gör att du tappar din energi och medvetenhet

* Hur behandlar du dig själv

För vem
Den är till för dig som vill göra en förändring i ditt liv. Du behöver inga förkunskaper, om du är van eller aldrig har mediterat har ingen betydelse.

Kursledaren
Marita Knutsson som leder kursen, har jobbat mycket med mindfulness, andning och djupavslappning. Visionen är att hitta balansen mellan det mentala, fysiska och känslomässiga systemen i kroppen och själen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du får en del utskrifter på uppgifter och övningar som du tar med dig hem så du kan öva. Ta gärna med dig en penna och ett block för anteckningar.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Lidköping.

Sockerbruksgatan 1, Entré G, Lidköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ämnesområde