Hund i skogen Foto: Patrik Svedberg
Kurs

Mindre Stress Mer fokus Hundkurs

Ort
Örebro
Startdatum
4 Dec 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
69321
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

Detta är kursen för er som märker att din hund blir ”stirrig”, stressad och tappar fokus när det finns andra hundar, människor, ljud eller spännande dofter omkring er

Innehåll 

Detta är kursen för er som märker att din hund blir ”stirrig”, stressad och tappar fokus när det finns andra hundar, människor, ljud eller spännande dofter omkring er. På kursen kommer vi jobba med praktiska övningar för att hunden ska minska sin stress och gå ner i varv, öka ert samarbete och ge din hund ett bättre fokus. Vi kommer även att ha teori för att du bättre ska förstå hur stress påverkar din hund och hur hunden reagerar.

Förkunskaper

Fördel om man gått valpkurs eller annan grundkurs i vardagslydnad. Från 12 månader Hund.

Kursledare

Elisabeth Glanzelius är utbildad hundinstruktör, hundpsykolog och hundbeteendevetare med utbildad diplomathund vid Hundens Hus i Stockholm. Sin första hundinstruktör utbildning gick hon 2014/2015 men valde att certifiera sig och börja jobba med detta på riktigt först i 2020. Under 2021-2022 har hon vidareutbildat sig till kantarellsök-, rallylydnads- och nose work instruktör. Elisabeth är dessutom certifierad Nose Work instruktör och auktoriserad doftprovsdomare i Svenska Nose Work klubben. Hon har levt tillsammans med hundar under de senaste 30 åren. Att jobba med utbildning, utveckling, som pedagog och coach är inget nytt för Elisabeth, det har hon arbetat med mer eller mindre under de senaste 30 åren vid olika internationella företag, då med fokus på ledare och medarbetare. Elisabeth är genom sitt företag Hundpartner Sverige H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare.. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Plats

I våra lokaler på Västra Vintergatan och utomhus i området – eller på annan plats som bestäms gemensamt.

Kursmaterial

De eventuella kompendier som skickas ut innan kursstart ingår i kursavgiften och tillhandhålls digitalt. Alternativt att annat kursmaterial ges på plats eller skickas via brev.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

 

Ort

Hundhallen Västra vintergatan 132

Västra vintergatan 132, ingång från baksidan, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde