Ort
Göteborg
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
45515
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Misstänker du att du har en narcissist i din närhet som påverkar ditt liv på ett sätt som du har svårt att förhålla dig till? Känner du dig kontrollerad av en narcissistisk familjemedlem, partner, vän eller kollega? Denna kurs ger dig värdefull kunskap och verktyg som hjälper dig att bryta mönster.

Innehåll

Är din vardag fylld av diskussioner där du upplever att du alltid får skulden? Dras du med dåligt samvete trots att du tycker att du gör allt för den andra personen? Vi tittar på vad som utmärker en narcissist och hur du själv kan lära dig att bryta negativa mönster.

Upplägg

 • Kurstillfälle 1- Om narcissism
  Vad är narcissism? Vilka är de utmärkande dragen? Var får narcissisten sin energi ifrån? Vilka blir narcissistens ”offer”?
 • Kurstillfälle 2- Varningssignaler och verktyg
  Vi tittar på varningssignaler och sätt som narcissisten använder för att manipulera andra. Du lär dig hur du undviker att falla i känslomässiga fällor.
 •  Kurstillfälle 3- Gränsdragning och förhållningssätt
  Hur kan du skydda dig mot en narcissist? Vad kan du själv göra för att bryta ett negativt mönster? Hur kan du sätta gränser för att narcissisten i din närhet inte ska kontrollera ditt liv?

Förkunskap

 Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Karolin Elmqvist  har en Bachelor’s degree (kandidatexamen) i sociologi och journalistik från USA. Karolin har läst mycket litteratur i ämnet narcissism och genom kunskap och egen erfarenhet hoppas hon kunna hjälpa andra att förhålla sig till narcissism i vardagen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 •  Parkeringhus finns i närheten
 • Lokalen ligger tre trappa upp, hiss finns. 
 • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Relaterade artiklar

Flicka med funktionsvariation spelar gitarr
Ekonomi och samhälle

Fantastiska, uppskattade funkisaktiviteter

Hos Medborgarskolan i Linköping är de så kallade “funkis-aktiviteterna” en stående punkt på programmet. Det är många aktiviteter som riktar sig till personer me...

5 juli 2023
Läs vidare om "Fantastiska, uppskattade funkisaktiviteter"

Utforska ämnesområde