Ort
Örebro
Startdatum
5 Dec 2023
Tid
17:00-19:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
69166
Pris
1 890 kr

Om arrangemanget

Detta är kursen passar för alla hundar, oavsett ras och ålder! Den innehåller allt - samspel, lyhördhet, fokus, koncentration och glädje. Hunden får använda sitt viktigaste sinne, luktsinnet, för att söka en specifik doft i olika miljöer.

Innehåll  
Detta är kursen passar för alla hundar, oavsett ras och ålder! Den innehåller allt - samspel, lyhördhet, fokus, koncentration och glädje. Hunden får använda sitt viktigaste sinne, luktsinnet, för att söka en specifik doft i olika miljöer.

Att jobba med nose work är både enkelt, lätt och ett roligt sätt att aktivera din hund på. De flesta hundar älskar att jobba med nosen, och du kan göra det var som helst, inomhus, i trädgården, på promenaden eller vart du hittar på.

På grundkursen kommer hunden att lära sig söka eukalyptus och vi fokuserar på inomhus och behållarsök. Du kan använda det som en aktivering till din hund eller fortsätta till tävling.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Elisabeth Glanzelius är utbildad hundinstruktör, hundpsykolog och hundbeteendevetare med utbildad diplomathund vid Hundens Hus i Stockholm. Sin första hundinstruktör utbildning gick hon 2014/2015 men valde att certifiera sig och börja jobba med detta på riktigt först i 2020. Under 2021-2022 har hon vidareutbildat sig till kantarellsök-, rallylydnads- och nose work instruktör. Elisabeth är dessutom certifierad Nose Work instruktör och auktoriserad doftprovsdomare i Svenska Nose Work klubben. Hon har levt tillsammans med hundar under de senaste 30 åren. Att jobba med utbildning, utveckling, som pedagog och coach är inget nytt för Elisabeth, det har hon arbetat med mer eller mindre under de senaste 30 åren vid olika internationella företag, då med fokus på ledare och medarbetare. Elisabeth är genom sitt företag Hundpartner Sverige H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Plats
I våra lokaler på Västra Vintergatan och utomhus i området – eller på annan plats som bestäms gemensamt.

Kursmaterial
I kursen ingår kursmaterial så som ett startkit så att ni kan träna hemma emellan kurstillfällena. I kittet ingår hydrolat (doft), möbeltassar och pizzakartonger.
De eventuella kompendier som skickas ut innan kursstart ingår i kursavgiften och tillhandhålls digitalt. Alternativt att annat kursmaterial ges på plats eller skickas via brev.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

Ort

Hundhallen Västra vintergatan 132

Västra vintergatan 132, ingång från baksidan, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 890 kr

Summa: 1 890 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde