Startdatum
8 Sep 2024
Tid
18:00-21:15
Dagar
Tis, Sön
Antal tillfällen
3 st
Nummer
56751
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Alla hundar kan följa ett spår och i denna kurs lär vi hunden vilket spår den ska följa. Vi går igenom grunderna för att få en spårnoga, säker vovve. En väldigt rolig form av aktivering för dig och din hund!

Om arrangemanget

Hundar behöver mental aktivering för att må bra och en av de bästa och mest naturliga formerna är nosarbete. Hundens luktsinne är fantastiskt och det finns oändligt många exempel på hundar som kan uträtta underverk med hjälp av sin nos. Men även om ni inte har som ambition att hitta försvunna personer, markera narkotika eller tävla i bruks, så är personspår en aktiveringsform som är både rolig och nyttig. Hunden får använda sitt fantastiska luktsinne och mår bra av att jobba. Du själv får klura på hur du på bästa sätt kan hjälpa din hund att lyckas med de uppgifter du ger. Förhoppningsvis blir både du och hunden mer stresståliga och harmoniska samtidigt som ni stärker ert samarbete och utvecklar er relation. 

Alla hundar kan följa ett spår i denna kursen lär vi hunden vilket spår den ska följa. 
Vi går igenom grunderna  för att få en spårnoga, säker vovve. 
Väldigt rolig aktivering för dig och din hund.

Upplägg

Kursen är 3 tillfällen med övningar ute. kl. 18.00-21.15

Max 8 ekipage på kursen för att få så mycket tid som möjligt med ledaren och övningar.

Inför kursen skickas exakta platser ut med koordinater. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper, dock bör hunden ha grunderna i vardagslydnad.

Kursledare

Jessica Vestberg har många års erfarenhet med hund, hon har förnärvarande tre egna hundar. Jessica är mycket engagerad i utställningssammanhang tävlar i spår och tränar mycket nosework.

 

Kursmaterial

Ledaren använder sig av många olika böcker och ger också tips på en app som kan vara bra för er att ladda ner. Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Bra att veta

Hunden ska vara försäkrad och vaccinerad. Ta med bra halsband och koppel (ej flexi koppel), leksak, extra gott hundgodis, bajspåsar, samt ett glatt humör.

Kläder efter väder rekommenderas då vi träffas trots regn och rusk. Ta med eget fika/dryck till kursen om du tror att du kommer behöva fylla på med energi.

Tänk på att respektera varandra och hålla avstånd, ingen lek eller hälsande förrän efter kursens slut.

 Det är en deltagare / hund som gäller. Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelandefältet vid anmälan.

 Det är inte möjligt att som deltagare komma med mer än en hund.

Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Frågor?

Kontakta ansvarig för kurser i Djur & Natur

emmy.holmlund@medborgarskolan.se 

Ort

Baggböle Ute

Baggböle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde