Ort
Säffle
Startdatum
12 Sep 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Tuwa Varberg
Nummer
81175
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

Denna kurs riktar sig till dig som vill prova olika hundsporter och kanske finna din och hundens favorit?

Tycker du om att träna hund men inte hittat din inriktning? Ta chansen att prova på de vanligaste hundsporterna i Sverige!

Innehåll

 Vi kommer bland annat att träna

  • Agility
  • Nosarbete
  • Rallylydnad
  • Tävlingslydnad

Upplägg


Under 5 tillfällen testar vi nya hundsporter och jobbar med grundträning inför tävling så att ni sedan kan träna vad ni brinner för.

Självklart får ni deltagare vara med och påverka vad ni vill testa. 

Varje tillfälle är 1,5 timme och vi är max 6 hundar per kurs, kursen hålls inomhus i uppvärmda lokaler, Kristallhallen-hunsporthall i Säffle.

Förkunskaper

Vi ser gärna att du och fin hund har gått en valpkurs eller liknande för att få bästa förutsättningarna på kursen, men det är inget måste.

Kursledare

Tuwa Varberg är certifierad instruktör genom SBK. Hon är även hundmassör och utbildad instruktör inom Agility, friskvård, lydnad och nosarbete genom Forshagaakademins Hundsportsgymnasium. Tuwa har en fransk bulldog och en Siberian husky som hon tränar främst lydnad, Nosework och friskvård med. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren, hittar du en hundsport du och hunden vill träna mer erbjuder vi kurs i alla sporter runt om i Värmland.

Titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära, du får information om kursen senast en vecka före planerad kursstart.

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

 

 

Ort

Kristallhallen - Säffle Hundsporthall

Fågelvägen 1, Säffle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde