Ort
Uddevalla
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
18:00-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Stig Eriksson
Nummer
43966
Pris
2 595 kr

Om arrangemanget

För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll

Målet med kursen är att öka kunskaperna om användning av radar för fritidsbåt och därmed minska risken för olyckor i samband med radarnavigering.

Upplägg

  • Kursen är upplagd på 4 vardagskvällar med teori på Medborgarskolan i Uddevalla och 2 tillfällen tillkommer med praktik och prov till sjöss utanför Henån under hösten 2024.

  •  Vilka dagar praktiken äger rum kommer ni i kursen gemensamt överens om tillsammans med kursledaren. För praktiken tillkommer en kostnad på 2500 kr som betalas på plats.

  • Efter avslutad kurs anordnas examination för Radarintyg, både teoretiskt och praktiskt, för den tillkommer en kostnad på 500 kr som betalas kontant till provförättaren. Ta med legitimation och intygsbok (om du har) vid examinationstillfället.

Förkunskap

Förarintyg krävs, samt ha praktisk erfarenhet av navigering och att framföra båt. Du behöver ha Kustskepparintyg. Minimiålder: fyllda 15 år vid provtillfället.

Saknar du ditt intyg eller intygsbok? Det finns registrerat hos antingen Nämnden för båtlivsutbildning, NFB (gäller diplom tagna efter 1985) telefon 08-6637993, du kan läsa mer om hur du går tillväga på www.nfb.a.se  eller hos Sjöfartsverket i Norrköping (gäller diplom tagna före 1985) telefon 011-191404, mejl sjofart@transportstyrelsen.se

Kursledare

Stig Eriksson har en omfattande nautisk kompetens, med mer än 40 års erfarenhet av fritidsbåtsnavigering. Stig är en omtyckt kursledare som brinner för att få dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till dig som kursdeltagare.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

Kostnad för material, praktik och examination ingår inte i kursavgiften. Materialet kvitteras ut vid kursstart och betalas direkt till kursledaren.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.
  • Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner Förutom dessa förmåner kan vi i Fyrbodal erbjuda medlemmar i Svenska Kryssarklubben 200 kr i rabatt på angivet kurspris på våra sjölivskurser. Uppge ditt medlemsnummer hos Svenska Kryssarklubben i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan för att erhålla rabatten. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Inspiration

Läs om familjen Lundgren, deltagare i kurser i sjöliv och språk, som gör sin drömresa
www.medborgarskolan.se/var-varld/navigation-och-trafik/pa-dromresa-med-kurser-i-bagaget

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uddevalla

Lagerbergsgatan 16, Uddevalla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 595 kr

Summa: 2 595 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde