Ort
Örebro
Startdatum
6 Dec 2023
Tid
17:00-21:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Olov William Lundin
Nummer
70558
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Lär dig spåra rovdjur med vår kunniga kursledare William Lundin. Att spåra i naturen är spännande och lärorikt. Du kan ha nytta av det i ditt jaktintresse, men även för att se vilka djur som rör sig i din trädgård eller närområde.

Innehåll
William föreläser om att spåra olika djur och berättar om sin erfarenhet inom området. Vi tittar på bilder och avgör djurslag. Tittar på steglängder, spårstorlek och tekniker vid spårning. Hur man skiljer olika djurslag på exkrementer och övriga spårtecken

Upplägg
Vi träffas 17:00 -19:00 för teoretisk kunskap och för den intresserade finns möjlighet för praktisk spårning i skogen. Intresseanmälan tas upp på föreläsningen.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
William Lundin har en lång erfarenhet av skogsbruk och natur. Han har under många år arbetat som naturbevakare och rovdjursspårare åt Länsstyrelsen i över 20 år och är van att hålla kurs, haft många grupper som lärare på Kvinnerstaskolan. William är en mycket kompetent kursledare med god pedagogisk förmåga.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Vi bjuder på frukt, vatten och kaffe/te

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ämnesområde