Ort
Uppsala
Startdatum
7 Okt 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Svitlana Kuchynska
Nummer
81641
Pris
1 062 kr

Om arrangemanget

Lär dig det spännande ryska språket för nöjets- eller affärernas skull. Ryska är ett rikt och uttrycksfullt språk som öppnar dörrar österut!

Ryssland är med sin väldiga landmassa från Östersjön till Stilla havet världens största land. Rysslands huvudstad Moskva har hela 12 miljoner invånare, med välkända platser och byggnader som Röda torget och Vasilijkatedralen med sina berömda kupoler. Stadens tunnelbana är världskänd för sina konstnärliga utsmyckningar, med detaljer som kristallkronor och mosaiker.

Innehåll
En kurs för dig som tidgare läst ryska nybörjare eller har motsvarande kunskaper sedan tidigare.  På kursen varvar vi  praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 5 veckor, samma dag och tid, totalt 10 lektioner. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.  Efter avslutad kurs finns möjlighet att fortsätta med en fortsättningskurs. 

Förkunskaper
Denna språkkurs är en fortsättningskurs du behöver ha läst Ryska nybörjare eller ha motsvarande kunskaper sedan tidigare.

Kursledare
Svetalana Kuchynska.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Ledaren informerar vid första kurstillfället. I kursen kan vi även komma att arbeta med av ledaren framtaget material.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
I våra lokaler finns både kylskåp och micro, så det går bra att ta med egen lunch om så önskas. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 010-15 75 200.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 062 kr

Summa: 1 062 kr

Utforska ämnesområde