Ort
Falun
Startdatum
10 Nov 2024
Tid
10:00-16:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Anneli Backer-Meurke
Nummer
80871
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att göra dina egna ringar i silver?

Innehåll

I den här kursen får skapa dina egna ringar med silverlera. Du kommer att göra ringar. Du lär dig grunderna i hur en ring skapas. Sedan kommer du att få göra din egen design av dina ringar. Vi kommer att använda zirkoner (konstgjorda stenar) och dekorationer som du själv skapat för att dekorera ringarna. Detta gör vi dag ett på kursen. På natten bränner vi ringarna i en ugn. Dag två putsar, polerar och oxiderar vi ringarna. På den här kursen får du en liten inblick i allt det roliga och vad silverlera är.

Upplägg

  • Vi träffas söndag
  • 6 studietimmar

Vi pratar vi om vad silverlera är och hur man arbetar med det. Du får även göra dina smycken. På kursen finns det många mönster och former att välja utifrån. Vi bränner vi och polerar de smycken du gjort.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Kursen hålls av Anneli Backer-Meurke. Anneli är certifierad silverlera lärare och har lång erfarenhet av att hålla kurser i ämnet. Anneli började med silverlera redan 2006 och har sedan dess gått många kurser både i Sverige och internationellt.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ingår inte i kursavgiften och betalas direkt till kursledaren. Materialkostnad uppgår till runt 550-800kr, beroende på om du gör smala eller breda ringar. Inkl stenar till ringen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • För dig som vill ta med lunch finns micro och kylskåp att tillgå.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde