Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Nyköping
Startdatum
20 Okt 2018
Tid
10:00-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Marie-Louise Holm
Arrangemangsnummer
44497
Pris
550 kr

Om arrangemanget

Skapa ett eget smycke av renaste silver! Vid kurstillfällets slut har du ett färdigt smycke att ta med dig hem. Kunskaperna du får gör att du själv kan fortsätta vara kreativ med silverlera hemma.

Innehåll
Ledaren går igenom teknik och material gemensamt och individuellt i gruppen. När du kan tekniken finns det oändligt med variationer som du kan fortsätta utveckla hemma med bara några enkla verktyg. Att arbeta i silverlera är inte ansträngande och inte smutsigt. Det är lätt att förverkliga sina idéer.

Upplägg
I kursen arbetar vi med silverlera som är en kombination av vatten, bindemedel och rent silver. Kombinationen av vatten och bindemedel gör att materialet påminner om lera. Kursen går en gång och omfattar 6 x 45 min. Under kursen får du lära dig:
. att arbeta med silverlera (999FS; 99,9% rent silver).
. att göra ett eget hängsmycke i silverlera.
. tips från kursledaren på hur du kan fortsätta att utveckla dig hemma med bara några enkla verktyg.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Vår ledare Marie-Louise Holm är en PMC-cerifierad ledare (PMC=Precious Metal Clay ) och har utbildat sig i glasfusing, traditionellt silversmide och i silverlera. Marie-Louise driver sedan 2007 företaget Malollo Design. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgift utan tillkommer och betalas direkt till kursledaren på plats. Kursmaterialet för den här kursen kostar 435 kr. För den kostnaden får du även låna verktyg.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Ta gärna med en lättare lunch. För att se exempel på vad du kan göra på denna kurs, gå till www.malollo.se och välj fliken ”Utbildning”.

Ort

Medborgarskolan Nyköping

Hemgårdsvägen 6, Nyköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

Utforska ett ämnesområde