Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Umeå
Startdatum
20 Aug 2018
Tid
14:00-17:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Annica Friberg
Arrangemangsnummer
93267
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

En glimrande, vacker metall med oändliga möjligheter att skapa fantastiska smycken. Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Kursen i silversmide är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående.

INNEHÅLL OCH MÅL
Under kursen i silversmide, går kursledaren igenom de olika arbetsmetoderna och metallens egenskaper. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

UPPLÄGG:
7 kurstillfällen. Vi pratar om material, verktygsvård, arbetsgång mm. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På det sättet inspireras och lär ni även av varandra.

KURSLEDARE
Annica Friberg är kursledare och har hållit på med silversmide i nära 20 år. .Annica har även utbildat sig i formfolding hos formgivaren Tove Knuts i Stockholm.

KURSMATERIAL
I kursavgiften ingår ett häfte om Silversmide. Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Silverpriset hos oss ligger idag på 13:-/gram.

BRA ATT VETA
Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder.
Hiss finns. Ring 090-77 96 11 så hjälper vi dig.

Vi startar kursen så fort antalet deltagare är fullständigt. Observera, om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Ort

Medborgarskolan Umeå

Östra rådhusgatan 2, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ett ämnesområde