Ort
Lund
Startdatum
7 Mar 2024
Tid
18:10-20:40
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Dag Oredsson
Nummer
64264
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Släkthistoria är ett fascinerande ämne. Här beger vi oss än en gång ner i de gamla arkiven. Gamla fotografier, brev eller funderingar kring släktens tidigare historia väcker nyfikenhet.

Ni fortsätter att forska i era släkter och får mer kunskap om hur de olika arkiven fungerar och var man kan söka kunskap. Vi använder även annat källmaterial än kyrkböcker, såsom mantalslängder, bouppteckningar, mönstringsrullor och lite till. Vi har begränsat antalet deltagare i gruppen och var och en får hjälp utifrån sina förutsättningar. Under kursen kan du ha ett elevabonnemang hos Arkiv digital. Ledaren ordnar detta och det faktureras separat. 

Material
Vid starten har ledaren koder för Arkiv digitals elevabonnemang som man då kan få på plats. När man aktiverat sitt abonnemang skickar Medborgarskolan en separat faktura på det. Idag är kostanden för ett "allt-i-ett" abonnemang 425 kr för 13 veckor. Du behöver även en dator, kan du inte ta med din egen kan du låna en av oss.

För vem?
Datorvana krävs då sökningen i arkiven sker på datorn. Du bör ha kunskaper i paritet med vår grundkurs.

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde