Ort
Kumla
Startdatum
1 Okt 2024
Tid
17:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Jeanette Klingberg
Nummer
75274
Pris
1 790 kr

Om arrangemanget

Kliv in i en ny värld och lär känna dina förfäder. Du kommer med all sannolikhet träffa på historier du inte hade en aning om. Kanske dina förfäder var sjöfarare eller tillhörde den svenska adeln. Lär dig grunderna till hur du letar reda på dina rötter i kyrkböckerna som sedan hjälper dig att spåra dina DNA-träffar

Kliv in i en ny värld och lär känna dina förfäder. Du kommer med all sannolikhet träffa på historier du inte hade en aning om. Kanske dina förfäder var sjöfarare eller tillhörde den svenska adeln.

Lär dig grunderna till hur du letar reda på dina rötter i kyrkböckerna som sedan hjälper dig att spåra dina DNA-träffar.

Grunder i att läsa gammal handstil ingår.

Kursmaterial

Vi använder ett abonnemang på Arkiv digital som blir ditt eget samt boken Släktforskning på riktigt av Håkan Skogsjö. Avgift för bok och abonnemang faktureras dig som deltagare när kursen har startat.

Pris för Abonnemang Arkiv Digital 395 kr för 13 veckor och Bok 295 kr. 

Förkunskaper
Datorvana krävs

Kursledare
Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Släktforskning Forskarträffar med lästräning grund, Forskarträffar med extrastöd, Håll ordning på släkten med Min Släkt.

Bra att veta
Vi arbetar i små grupper du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 10. I salen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala

Ort

Medborgarskolan Kumla

Trädgårdsgatan 4, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 790 kr

Summa: 1 790 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde