Ort
Eskilstuna
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
17:30-20:00
Dagar
Tis, Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Göran Wesslau
Nummer
77131
Pris
1 695 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Vilt- och blodspår är en utav de bästa sätten att aktivera sin hund på då hunden får använda sitt största verktyg, nosen. Det tränar även hunden fysiskt, mentalt och är relationsskapande emellan dig som förare och din hund.

Innehåll

Målet med denna kurs är att du ska kunna träna din egen hund med att lägga spår. Du behöver inte ha en jakthund för att spåra. 

På denna kurs får du tips och trix i viltspår. Du lär dig hur ett spårprov går till och vad det är som får din hund att vilja spåra. Du lär dig även om hur du läser av din hund samt skillnaden mellan olika raser.

Under vår första träff som är teoretisk inomhus utan hund i Medborgarskolans lokaler kommer du att få veta mer om vilken utrustning du behöver för denna kurs.

Upplägg

Första tillfället med teori sker utan hund i våra lokaler.

Nästkommande kurstillfällen kommer vi att vara i Kolunda. Adress skickas ut i samband med din kallelse/faktura.

Under kursen kommer teori varvas med praktiskt arbete. Varje ekipage kommer få jobba utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner. Under en extra helgdag ses vi igen och tränar och delar med oss av erfarenheter och funderingar som uppstått sedan sist.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständigt personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Vi träffas under följande dagar och tider:

Tisdag kl. 17:30-20:00 i Medborgarskolans lokaler i Eskilstuna UTAN din hund.

Samma vecka lördag och söndag kl. 10:00-16:00 båda dagarna MED din hund.

Förkunskaper

För att gå denna kurs behövs inga förkunskaper. Kursen är lämplig för en hund från nio månader.

Kursledare

Göran Wesslau har en gedigen bakgrund inom Försvarsmakten och har även erfarenhet från utlandstjänstgöring. Med två eftersökscertifierade hundar är Göran aktiv inom jakt och fungerar som biträdande jaktledare. Dessutom är han engagerad i eftersök, både trafikeftersök och jakteftersök, och är en del av NVR (Nationella ViltolycksRådet). 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med papper och penna om du vill anteckna. Under vår försa träff som är teoretisk inomhus utan hund i Medborgarskolans lokaler kommer du att få veta mer om vilken utrustning du behöver för denna kurs.

Fler av kursens tillfällen kommer vi att vistas utomhus så kläder anpassat efter rådande väderlek behövs. 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

OBS! Kursavgiften avser antalet hundar. Har ni fler hundar med på kursen kan ni mejla denna information till malardalen@medborgarskolan.se så hjälper vi dig med anmälan så att kursavgiften blir korrekt.

Tips på vidareutveckling

Efter avslutad kurs kan ni ges möjlighet att gå anlags/öppen klass mot viltspårs championat. Prata gärna med kursledaren eller titta efter fler hundkurser på www.medborgarskolan.se

Bra att veta

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelandefältet vid anmälan.

På offentlig plats ska hundarna hållas kopplade och då vi tränar avståndslydnad (tex. inkallning) ska hundarna ha sele och lina. Avstå från att använda flexi-koppel och helstryp vid kurstillfällena.

För att du och din hund ska få bästa förutsättningarna under träningspasset kan det vara bra om hundarna inte hälsar på varandra innan eller under kurstillfället. Detta är dock upp till er som hundägare, fråga varandra först. 

Blir hunden sjuk eller om tiken befinner sig i höglöp är matte eller husse välkomna på kursen utan hund. Under första veckan i löpet är tiken välkommen.

Vi förbehåller oss rätten att förändra datum och tider vid tex. sjukdom.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde