Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Street dance/Reggeaton ung/vux nyb/forts

Ort
Jönköping
Startdatum
2 Sep 2020
Tid
18:00-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Alexandra Issa Kullenbäck
Nummer
23465
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Street dance/Reggeaton

Denna klass är en blandning mellan street dance och reggeaton. 

REGGEATON
Reggeaton härstammar från Panama och Puerto Rico och sprider sig nu i Europa.
Det är en rytmisk dans som inspirerats av musikstilarna reggea, samba och salsa.
Reggeaton dansas till medryckande musik. En fysisk träning med heta rytmer!

INNEHÅLL OCH MÅL
Under terminen kommer vi arbeta vidare med olika stilar och tekniker för att lära oss behärska de olika dansstilarna. Musik och steg varieras vid varje tillfälle. Koreografier kommer att finnas för varje stil, men de kommer även att integreras med varandra. Målet är att öka sin kroppsliga kontroll, bli fysiskt stark och självklart ha kul!

UPPLÄGG
Lektionerna börjar med uppvärmning eftersom dansstilarna har mycket aktiva och ibland häftiga rörelser. Vi jobbar med styrka för rygg och mage, då detta är en viktig del eftersom vi arbetar mycket med höfterna. Under terminen testar vi tekniker för flera stilar samt lär oss koreografier för varje dansstil.

FÖRKUNSKAPER

Nybörjarnivå / forts


KURSLEDARE
Alexandra Kullenbäck är certifierad ZUMBA-instruktör. Hon har tidigare jobbat som danslärare på flera håll men kommer från början från Göteborg. Tidigare har hon bland annat dansat latinamerikansk tävlingsdans innan hon kom till Medborgarskolan. Alexandra är från grunden utbildad inom balett och modern dans, men har också dansat jazz, som ingick i hennes dansutbildning i Göteborg. Hon brinner för dans och för att sprida dansglädje till andra. Hos oss på Medborgarskolan har hon undervisat i olika pardanser, reggeaton, jazz, street dance, showdans och Zumba.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympaskor (inomhusskor).

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

På Höstlovet är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!
Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället till oss på kontoret.

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde