Ort
Karlstad
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
18:00-19:30
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
81406
Pris
350 kr

Om arrangemanget

Svamp till nytta och nöje. En spännande föreläsning för dig som vill veta mer om naturens läckerheter och ta chansen att lära dig om fler svamparter i skog och mark än bara kantareller!

Innehåll

En föreläsning av svampkonsulent Christina Brunsell. Föreläsningen handlar om svamp som mat, medicin, dess roll i naturen och som rekreation mm. Christina har även med sig en liten miniutställning med de vanligaste matsvamparna och dess förväxlingssvampar. Det finns tid för frågor och disfusioner under kvällen. 

Kursledare

Christina Brunsell är utbildad svampkonsulent 1995 med inriktning på plockning och hantering av matsvamp och dess förväxlingsvampar. Christina har haft otaliga kurser, utställningar och föreläsningar om svamp genom åren. Christina brinner för att dela med sig av skogens rikedom och känslan av välbefinnande med vistelse ute i vår fina natur.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

 

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 350 kr

Summa: 350 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”

Nu är svampsäsongen i full gång, efter­som de allra ­flesta svampar kommer under sensommaren och ­hösten. Men svamp som sådan är egentligen inte bara det vi ser...

2 september 2023
Läs vidare om "“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”"
Närbild på en persons händer som håller i kantareller
Djur och natur

Svampplockning för nybörjare

Att plocka svamp ger dig avkoppling, motion och middagsmat i ett! Dessutom är hösten är en fantastisk vacker tid på året ute i naturen - bästa tiden att plocka ...

7 juli 2023
Läs vidare om "Svampplockning för nybörjare"

Utforska ämnesområde