Ort
Karlstad
Startdatum
6 Nov 2024
Tid
17:00-21:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
82261
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Kom och laga gudomlig mat, umgås och lär dig något nytt!

Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.

Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad

Upplägg

Låt Medborgarskolans kursledare Sonny ta er med på en kulinarisk afton med svenskt viltkött på menyn. Sonny brinner för det svenska köket och har god kunskap och erfarenhet inom matlagning med svenska viltprodukter, då han själv också är jägare. Tillsammans kommer ni att laga en trerättersmiddag med vilt i vårt välutrustade utbildningskök.

Efter avslutad matlagningskurs avnjuter vi den tillagade middagen tillsammans i vår gemytliga restauranglokal. För de som önskar kommer det att finnas dryckespaket, noga utvalda för att komplettera middagsmenyn. En extra kostnad för dryckespaketet tillkommer, vilket betalas på plats direkt till kursledaren via Swish.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial och extra kostnader

Observera att det tillkommer kostnad för råvaror på mellan 160-220:- per person beroende på säsong och aktuella priser. Betalas på plats till kursledaren via swish.

Vill man dricka vin till maten finns det att köpa på plats via swish.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Kursledare

Sonny Jansson är dirigent och har arbetat med både kör och orkester sedan 1990.
Han har gästat de flesta av de svenska symfoniorkestrarna. De senaste 17 åren har han varit anställd som kyrkomusiker i S:t Matteus församling i Stockholm.
På 80-talet studerade han tre år i Paris och har sen dess en stark förkärlek till fransk musik och fransk kultur. Det var också då som hans stora intresse för matlagning väcktes – företrädesvis mat från länderna kring Medelhavet.
Sonny har under de senaste åren haft förmånen att vara gästkock på stjärnkrogarna Bistro de Wasahof och Allegrine i Stockholm. Han lagar även regelbundet middagar för slutna sällskap på Restaurang Fondueboden. Han bor nu deltid i Karlstad och ser fram emot att dela sin entusiasm och kunskap med kursdeltagarna i Medborgarskolans kök.

Vidareutveckling

Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, läs mer via länken Vårt utbud inom mat och dryck

Se vårt utbildningskök här

Bra att veta

Tänk på att anmälan är personlig, vill ni överraska någon och anmäla någon mer behöver ni kontakta oss.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan. 

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Relaterade artiklar

Mat och dryck

Europa på en tallrik med Gaja!

Gaja Dudkiewicz är utbildad gastronom och kursledare inom mat & dryck på Medborgarskolan i Stockholm. Under hösten 2023 lanserar hon en ny spännande kursserie s...

24 augusti 2023
Läs vidare om "Europa på en tallrik med Gaja!"

Utforska ämnesområde