Ort
Jönköping
Startdatum
11 Feb 2024
Tid
16:00-17:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
13 st
Ledare
Selen Arica
Nummer
43391
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Innehåll

Detta är den dansteknik som ligger till grund för nästan all konstnärlig dans. Baletten har ett system med olika övningar och regler som utvecklar din kroppsmedvetenhet, hållning, balans, vighet och styrka. Bra grund för all dans och kroppens smidighet

Vi fokuserar på grunderna i baletten och jobbar mycket vid stången innan vi förflyttar oss ut på golvet. Senare under terminen kommer vi även att lära oss koreografi. Deltagarna tränar med tåspetsskor runt 30 min av lektionen (för mer information gällande tåspetsskor se under Kursmaterial nedan).

 

Upplägg

13 kurstillfällen 

1 h 30 min/tillfälle

 

Förkunskaper 

Denna kurs är för dig som har dansat balett eller annan dansstil minst två år tidigare.

Viktigt: vänligen observera att denna kurs är ett komplement för deltagarna som går kursen "Balett 8-11 år Blå Grupp".

Vi tar av den anledningen enbart in deltagarna som har rekommenderats gå denna kurs av kursledaren.

 

Kursledare: Selen Arica

Selen Arica har dansat balett sedan hon var 4 år gammal.
Hon är utbildad danspedagog och behärskar dansstilarna ballet, modern dans, jazzdans, showdans, streetdans, spansk dans och rysk folkdans.

Selen har undervisat utomlands i bl.a. Turkiet och Florida och hon har undervisat i många år. Hon har även koreograferat stora föreställningar såsom Svansjön, Nötknäpparen, Don Quixote, m.fl.

Selen anser att dansen har ett eget språk och hon hoppas att hon kan förmedla sin glädje för dans till sina elever och att de ska fastna för dansen så som hon själv har gjort i många år nu.

Undervisningen sker på svenska och engelska.  


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledare utvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

 

Kursmaterial

Det är bra med kläder som sitter nära kroppen och är lätta att röra sig i.  

Viktigt: för deltagarens bästa kommer kursledaren informera respektive deltagare om de kommer använda tåspetsskor eller vanliga balettskor.

Om du har frågor angående kläder och skor var man köper det så ta det med din lärare någon av de första tillfällena.

Det är bra att ha håret uppsatt och att inte ha smycken på sig. 

Ta med dig egen vattenflaska. 

 

Välkommen till oss

Lektionerna hålls i Medborgarskolans danslokal på Kämpevägen 35 i Jönköping.

Dusch och omklädningsrum finns.

 

Bra att veta

Se till att du vid anmälan alltid uppger mail och mobilnummer så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig information. Blir exempelvis en lektion inställd informerar vi dig detta via sms.

Se även till att du vid anmälan av barn registrerar barnets namn och personnummer för att det ska bli rätt i kursledarens närvarolista. 

Under loven är det ingen dansundervisning om inte kursledaren meddelar annat. Skulle en lektion behöva ställas in exempelvis pga. sjukdom kan detta komma att tas igen under lovet om ledaren väljer det.

Under terminen, meddela gärna kursledaren eller Medborgarskolan om deltagarna skulle bli sjuk eller av annan anledning inte kan komma på någon lektion.

 

Vi reserverar oss för att startdatum kan komma att ändras, alternativt att kursen ej kan starta pga. för få anmälda deltagare. 

Kallelse skickas alltid ut innan kursstart via e-post eller vanligt post.

Du är välkommen att prova första tillfället, du behöver fortfarande göra en anmälan till kursen. Vill du inte fortsätta efter första tillfället, kontakta Medborgarskolan innan andra kurstillfället så får du kostnadsfritt avanmäla dig från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. 

 

Länk till allmänna villkor: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

 

Välkommen!

Ort

Medborgarskolan Jönköping Danssalar

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 650 kr

Summa: 1 650 kr

Relaterade artiklar

Dans och teater

I år knyter vi på oss tåspetsskorna

I Stockholm blomstrar balettdansen som aldrig förr. Intresset för balett som konstart och grund till många andra typer av dans är enormt. Nu hoppas Kristina I. ...

20 april 2023
Läs vidare om "I år knyter vi på oss tåspetsskorna"
Dans och teater

Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos

Bär du på ballerinadrömmar? Eller vill du testa en tuff och givande träning för både kropp och knopp? Då tas du, oavsett ålder och förkunskaper, emot med öppen ...

2 november 2022
Läs vidare om "Förverkliga din dansdröm med Juan Carlos"

Utforska ämnesområde