Ort
Mariestad
Startdatum
3 Okt 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Pia-Lena Karlsson
Nummer
44800
Pris
725 kr

Om arrangemanget

Teckna är ett sätt att med pennans hjälp öva upp kopplingen mellan seendet och handens återskapande.

Innehåll
Här får du öva hand och seende på ett utforskande sätt med pennans hjälp. Du släpper invanda mönster och föreställningar som är i vägen för att teckna det du vill, som du vill. Vi övar seendet och tecknandet både genom snabba övningar och längre studier.

Genom övningar förenklas verkligheten till linjer, former, mellanrum och färgfält. Kursen går igenom hur vi kan återge riktningar, rumslig volym, perspektiv och proportioner på ett korrekt sätt.

Tid till eget utforskande och tecknande med individuell handledning.

Kurstillfällena inleds med en kort genomgång av dagens arbetsmoment och teori kring dessa. De avslutas med gemensam genomgång med feedback av kursledare och deltagare. Modellstudier sker vid ett kurstillfälle.

Om vädret tillåter kan kurstillfällen även hållas utomhus.

För vem
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare och van tecknare.

Kursledare
Pia-Lena, som själv är utövande konstnär, är kursledare hos oss sedan många år. Hon behärskar så väl olja, akryl, akvarell, teckning som keramik. Grunderna är mycket viktiga för henne i undervisningen, att alla lär sig om bildens uppbyggnad, perspektiv, ljus och färgernas inverkan. Många av hennes tidigare deltagare finns representerade som utställare i det årligen återkommande arrangemanget "Allékonsten". Flera har, sedan de gått kurs för Pia-Lena, etablerat sig som konstnärer.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Ta med dig skissblock, ett riktigt bra suddgummi och blyertspenna med mjukt bly. Det finns praktiska etuier med några olika hårda pennor i - de rekommenderar vi.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Mariestad

Esplanaden 1, Mariestad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 725 kr

Summa: 725 kr

Utforska ämnesområde