Ort
Örebro
Startdatum
23 Okt 2024
Tid
17:00-19:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
80632
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

I den här kursen utgår vi från trädgården som en helhet och hur just din trädgård är uppbyggd och passar för dig. Vi pratar om vilka intryck olika trädgårdar ger, hur de fungerar och varför. Här börjar du förstå hur du vill att din trädgård ska vara!

Du får öva på olika sätt att skissa och rita dina designidéer - för att sedan kunna komma till verklighet i den egna trädgården, kolonilotten eller presentera idén i bostadsrättsförening.

Innehåll
Vi lär oss att göra en inventering av vad som finns idag och förstå grundförutsättningar, som väderstreck, sol och skugga, jord och avrinning, lutningar, mikroklimat, utsatta lägen med mera. Vi lär oss planera för stora och små förändringar, vilken hjälp som går att ta och vad man genomför själv. Hur kan man tänka för en mer lättskött trädgård? Kanske vill du skapa mer yta för odling eller rum och mat för insekter och fåglar! Vi inspireras, får kunskap, skissar och planerar. Från kunskap till idé och ökad trädgårdsglädje

Upplägg
Vi träffas 5 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma tid och dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men har du lite skötsel- och växterfarenhet får du ut mer av kursen. Du kan också gå kursen Trädgårdsliv innan du går den här kursen, men det är inget krav.

Kursledare
Lotta Ölund är utbildad trädgårdsskötare från Hvilan Utbildning AB i Skåne och har skött, anlagt och förändrat många trädgårdar och odlat i en koloni. Hon har en konstnärlig ådra i konsthantverk och lång erfarenhet från grafisk formgivning, som gett henne stor erfarenhet av att driva projekt, gestalta och att lyssna in önskemålen. Lotta hämtar mycket av sin inspiration från ett engagerat natur- och miljötänk - som hon gärna delar med sig av!
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Kursmaterial
Ta med dig någon trädgårdstidning och trädgårdsbok som du tycker om till kursen. Det går bra med äldre böcker och tidningar bara de är skrivna utifrån ett svenskt trädgårdsklimat och har bilder. Se vad du har hemma eller besök bok- och tidningsavdelningen på en loppis! Ta också med blyertspenna, enklare färgpennor och ett kollegieblock som är rutat eller olinjerat.

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk, eventuella studiebesök kan tillkomma.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde