Ort
Kristinehamn
Startdatum
13 Nov 2023
Tid
19:00-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Carola Knudsen
Nummer
69304
Pris
1 590 kr

Om arrangemanget

Hur lär man en hund? Detta är kursen som passar dig som tycker om att lära hunden massor med roliga tricks! Du kanske vill aktivera din hund både mentalt och fysiskt. Kanske är intresserad av att sätta grunder inför liknande sporter?

Är du och din hund sugen på att lära er massa roliga trix tillsammans? Då är det här kursen för er!

Här har vi aktivering på en helt annan nivå! Gör en show för familjen och nära och kära med vovven. Ta det vidare senare för att kunna träna freestyle till exempel. Lär hunden allt från att rulla runt till att släcka lampor. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Innehåll

  • Belöningsutveckling
  • Inlärningsprocesser
  • Klicker
  • Shaping
  • Target
  • Massor av roliga trix att välja mellan

Upplägg
Vi träffas fem gånger för teori, praktiska övningar och tillfälle för frågor och diskussion. Kursen hålls i vår hundhall i Kristinehamn. 
Varje ekipage möts utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål.


Förkunskaper
Hunden ska ha gått en grundkurs så som valpkurs, unghundskurs eller liknande innan. Kursen är lämplig för en hund från sex månader gammal.

Kursledare
Carola Knudsen, är utbildad valp och allmänlydnadsinstruktör genom Svenska brukshundsklubben sedan 2012. Hon har tränat hund och varit aktiv inom olika hundklubbar och hundsporter med olika hundraser sedan början av 2000-talet i olika sammanhang och med olika inriktning. 
Tillsammans med sin hund Chili som är en Austrailian shepherd så tränar och tävlar dom i freestyle, rallylydnad och tävlingslydnad. Carola har även en Pomeranian som heter Samba. Tillsammans tränar dom roliga trix och olika roliga aktiveringar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Ort

Medborgarskolans Hundhall - Kristinehamn

Montörsgatan 2, Kristinehamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 590 kr

Summa: 1 590 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde