Ort
Växjö
Startdatum
29 Aug 2024
Tid
18:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
44741
Pris
1 990 kr

Om arrangemanget

Unghundskurs

Unghundskurs- för dig och unghunden för den bästa grunden in i vuxenlivet!

Unghunds tiden kan vara en stressig period för alla partner. Hundens hormoner vaknar till liv och spökar till det, många beteenden är fullt normala men upplevs som ”jobbiga” för ägarna. På denna kurs kommer vi hjälpa er på traven och den passar även den vuxna hunden som behöver mer grundläggande träning. 

Innehåll
Denna kurs riktar sig till hundar från 6 månader och uppåt. Kursens största fokus är på hunden vi har framför oss och där ni som hundekipage kan påverka vissa delar av innehållet beroende på vad ni själva har för grundförutsättningar och specifika behov.

Vi arbetar bland annat med:

  • Vad gör hormoner med våra unghundar
  • Valfrihet- hundens egna initiativ och få kontroll över olika situationer
  • Koppelgående
  • Inkallning 
  • Hundens språk 
  • Hundmöten 

Upplägg
Vi kommer vara utomhus i alla väder. Kursen är på 5 träffar 29/8, 5/9, 12/9, 19/9 och 26/9,  varav första tillfället är utan hund och är inomhus för teori i Medborgarskolans lokaler i Växjö. Resten av träffarna är utomhus med hund. Adress ges vid kallelsen till kursen. 

Förkunskap
Inga förkundskaper krävs

Om kursledaren
Sandra Fransson Ottosson är utbildad hundinstruktör, hundtränare, hunddagisföreståndare, beteendeutredare och utbildad IDhunds förare. Sandra beskriver sig så här: Med mina två kompanjoner Samson och Sammi äventyrar vi och lever det enkla livet i naturen. Samson är en 8 årig spansk varg, en filosof som älskar att springa i skogen. Sammi är en 2 årig puma som är en aktiv jägare på mus och små ödlor, visar gärna upp sina troféer. I mitt liv som hundinstruktör satsar jag på hundens språk och deras frihet till lyckligt liv. Med positiv förstärkning och belöningsbaserad inlärning samt förståelse skapar jag ett samspel utan dess like. Joina mig på en fantastisk resa!

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram!

Kursmaterial
Det ingår skrivet kursmaterial av ledaren på den teoretiska träffen men ta gärna egna anteckningar om du vill på detta tillfälle

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Sökresultat på sökta arrangemang | Medborgarskolan

Bra att veta
Ta med sele/halsband, koppel, belöning och ett glatt humör!
Alla kursstarter är preliminära, du får information om kursen cirka en vecka före planerad kursstart.
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Varmt välkommen!

 

Pris

Deltagaravgift: 1 990 kr

Summa: 1 990 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde