Ort
Umeå
Startdatum
8 Maj 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Ons, Tors
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
55590
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Nyfiken på utställning eller i startgroparna och vill lära dig grunderna? Då är detta kursen för dig!

Innehåll & mål
I denna intensivkurs går vi igenom grunderna i utställningens olika moment såsom individuell presentation, konkurrens, stadga i stående, attityden i rörelserna, trygghet i hantering, kontakt samt följsamhet. Det kommer finnas tillfälle att öva på det som just ni behöver träna mer på. I slutet av kursen sammanfattar vi kursens moment i en träningsutställning med coachning för att förbereda er för hur en utställning går till. Kursen innehåller främst praktisk träning men även teoretiska inslag. Träningen sker enbart med positiva metoder.

Kursens upplägg
Kursen är två tillfällen och hålls både inomhus och utomhus.
Onsdag 8/5 kl 18.00-20.15 enbart teori i Medborgarskolan lokaler.
Torsdag 9/5 kl 10.00-15.00 Praktiska övningar, teori samt tillfälle för frågor. 

Lunch och fika ingår. Detta tillfälle hålls både inomhus och utomhus på Forslunda gymnasiets hundhall samt tillhörande gräsyta.

Förkunskaper
Kursen är lämplig för valpar från 4 månader och uppåt. Alla raser är välkomna men hunden behöver kunna träna i närheten av andra hundar. Hunden ska vara fullvaccinerad.

Kursledare
Jon Vestberg har varit hundutställare (handler) i över tio år, själv äger han tre Saluki och tävlar med dem ungefär 15-16 gånger/år. Han är en ofta anlitad handler till andra hundar än sina egna och i uppfödargrupper. Jons målsättning i en utställningsring är enkel och glasklar: Alltid seger! Under fjolåret blev fem hundar Svensk Utställningschampion med Jon som Handler.

Emmy är instruktör med flera års erfarenhet som kursledare. Emmy är engagerad i utställningssammanhang och ställer både egna och andras hundar. Förutom utställning så tävlar Emmy med sina hundar i spår och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare, men har även ett stort intresse i rallylydnad, noseworking och lure coursing.

Bra att veta
-Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad. ca 14 dagar innan kursstart skickas kallelse med faktura samt ett mail med information.


Frågor?
Vid funderingar maila gärna kursledaren Emmy Holmlund
emmy.holmlund@medborgarskolan.se

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde